Hlavní navigace

Světový mobilní kongres nabízí nová řešení pro BYOD

26. 2. 2013

Sdílet

 Autor: © vladgrin - Fotolia.com
Na Světovém mobilním kongresu ve Španělsku v tomto týdnu společnosti z celého světa představí svá řešení, která mají velkým firmám pomoci při zavádění politiky BYOD (používání vlastních zařízení zaměstnanců).

Společnosti Samsung a Red Bend Software několik dnů před konáním Světového mobilního kongresu ve Španělsku oznámily, že ve druhém čtvrtletí tohoto roku začnou ve firemním prostředí testovat speciální "duální" verzi oblíbeného telefonu Galaxy S III. Smartphone (jenž bude mimochodem na Kongresu k vidění) poběží na dvou na sobě nezávislých instalacích operačního systému Android - jedné pro osobní využití a druhé pro firemní. Red Bend a Samsung spolupracovali již v minulosti, když Samsung využíval aplikaci vRapid Mobile pro aktualizace přes Wi-Fi a vDirec Mobile pro správu zařízení.

Politiku BYOD podporuje také společnost BlackBerry (dříve RIM), jež nedávno představila dva nové smartphony – Z10 a Q10 –, v nichž budou osobní a pracovní data oddělena v rámci jedné verze operačního systému BlackBerry 10. BlackBerry pojmenoval software pro dvojí využití telefonu Balance a k jeho implementaci je třeba, aby byl na serverech společnosti chráněných firewallem nainstalován BlackBerry Enterprise Service 10, jenž se stará o správu funkcí Balance.

Další řešení na Světovém mobilním kongresu představí německá společnost SAP. Jedná se o aplikaci Mobilní dokumenty pro iPad, která je založena na interní verzi aplikace používané desíti tisíci z celkového počtu třiapadesáti tisíc zaměstnanců této společnosti. V kombinaci s řešením SAP Afaria určeným pro správu mobilních zařízení tak budou mít firmy kompletní systém pro zabezpečení mobilních zařízení, aplikací a dalšího obsahu. Díky aplikaci Mobilní dokumenty získají uživatelé jednoduše z jednoho bodu přístup k souborům a možnostem sdílení dat z jakéhokoli mobilního zařízení. Další funkce podle SAP budou přibývat v měsících následujících po vydání aplikace. Předpokládá se, že aplikace bude vydána patnáctého března, cena zatím není známa. SAP vývojářům jednotlivých společností zpřístupní software development kit (SDK).

Jisté zatím je také to, že zajímavou novinku určenou k ochraně firemních dat na Světovém mobilním kongresu bude demonstrovat i společnost Good Technology. Ta představí software určený k zabezpečení mobilního zařízení za pomoci šifrování přímo v ARM procesoru, který by měl minimalizovat riziko prolomení ochrany poskytované výhradně softwarovými nástroji. Kongres se probíhá v Barceloně od 25. do 28. února.

Byl pro vás článek přínosný?