Hlavní navigace

Pebble: nenápadné chytré hodinky, které oceníte

10. 4. 2016

Sdílet

 Autor: Pebble
Smartwatch Time Steel jsou z kolekce smartwatch Pebble jsme měli v redakci na vyzkoušení a dojmy jsou veskrze pozitivní. Dostatečně chytré hodinky, které nemusíte každý den nabíjet.

Jako poměrně podstatnou výhodou u Pebble Time steel vidím fakt, že na první pohled ani není příliš poznat, že máte na ruce smartwatch. Není to přeci nutné hned vytrubovat do světa. Pokud o to stojíte, pořiďte si třeba Huawei Watch, které upoutají pozornost každého.

Pebble jsou vhodné jak k dennímu nošení, tak na sportovní aktivity. Hlavní výhodou je - sice bezdotykový - displej, ovšem s technologií e-paper. Údaje jsou tedy dobře čitelné i za ostrého slunečního svitu, ale zejména mají kvůli němu hodinky nízkou spotřebu. Mohou tak zůstat trvale zapnuty, ale není to samozřejmě nutné. Hodinky vydrží v plném každodenním provozu i více než sedm dní bez nabíječky.

Ovládání hodinek je intuitivní, pro pohyb v menu a v aplikacích slouží boční tlačítka. Hodinky Pebble jsou kompatibilní s telefony Android i Apple iOS. Uživatelům hodinek jsou k dispozici tisíce aplikací a různých ciferníků. Je možné s nimi také ovládat přehrávanou hudbu, přijímat notifikace o hovorech a zprávách z telefonu.

Hodinky monitorují denní a spánkovou aktivitu uživatele, sledují pohyb, podporují fitness aplikace jako třeba Endomondo, iSki Tracker a Runkeeper. Nosil jsem hodinky i fitness náramek Jawbone 3 na stejné ruce a počet kroků naměřených každým zařízením se v průběhu dne lišil jen v malých objemech.

příloha_ovladnete_sva_data

Hodinky této již druhé série jsou připraveny na chytré pásky, kterými budou moci zákazníci v budoucnu nahradit své stávající. Pásky budou mít v sobě např. externí baterii, GPS, platební čip či senzor na detekci znečištění ovzduší.

Hodinky začal v Česku jako první operátor prodávat O2 za cenu kolem 4700 korun.

Byl pro vás článek přínosný?