Hlavní navigace

Apple chce posílit pozici ve firemním sektoru, navázal spolupráci s Ciscem

3. 9. 2015

Sdílet

 Autor: Fotolia © Angus
Společnosti Apple a Cisco uzavřely partnerství, které prý může změnit svět. Alespoň ten firemní. Společně se pustí do vývoje aplikací, které firemním zákazníkům umožní používat služby síťového giganta na zařízeních s iOS.

„Apple a Cisco oznamují navázání partnerské spolupráce za účelem vytvoření rychlých nástrojů pro firemní uživatele iOS optimalizací síťových prvků Cisca pro zařízení s operačním systémem iOS a jedinečným propojením iPhonu a iPadu s pracovním prostředím Cisca,“ píše se v oficiálním vyjádření.

Uvážíme-li, nakolik významným hráčem na trhu se síťovými prkvy Cisco je, jde o zásadní zprávu. Uživatelé se tak mohou těšit na lepší kompatibilitu, výkon a taky nové nástroje. Dá se totiž očekávat, že spolupráce obou firem zvýší zájem a aktivity vývojářů, kteří se systémy Cisca pracují.

V krátkodobém horizontu sice uživatelé výsledky nové spolupráce nejspíš nepoznají, s podporou Applu však Cisco bude moct v budoucnu nabízet služby optimalizované speciálně pro iOS, ať už na trhu s mobilními zařízeními, v rámci cloudových služeb či nástrojů typu Cisco Spark, Cisco Telepresence a Cisco WebEx.

Společně chtějí Apple a Cisco taky zvýšit využitelnost iPhonu ve spolupráci se službami zprostředkovávajícími například firemní hlasovou nebo videokomunikaci.

příloha_ovladnete_sva_data

Apple touto dohodou navazuje na před nedávnem ohlášenou spolupráci s IBM a dává jasně najevo, že chce posílit své postavení na trhu, který je čím dál tím víc provázanější, a ještě hlouběji proniknout do světa digitalizujícího se firemního prostředí.

Spolupráce s Ciscem, potažmo IBM, totiž Applu umožní vylepšovat ve všech ohledech funkčnost svého iOS a vývoj nových specializovaných aplikací snad oživí i klesající prodeje tabletů.

Byl pro vás článek přínosný?