Hlavní navigace

Apple opět zkreslil důkazy, tentokrát o smartphonu Galaxy S

20. 8. 2011

Sdílet

Po „úspěchu“ se zákazem prodeje tabletu Galaxy Tab 10.1 u německého soudu se Apple pokouší v Nizozemí pro změnu docílit ukončení prodeje smartphonu Galaxy S od Samsungu.

Nicméně nizozemští kolegové z webu Webwereld.nl, jenž rovněž spadá pod vydavatelství IDG, zjistili, že i v tomto případě použil Apple stejný trik a upravil rozměry snímku Samsungu Galaxy S aby více odpovídaly iPhonu 3G. Díky tomu pak Apple argumentuje, že Samsung se snaží jeho produkty imitovat. O situaci ohledně tabletu Galaxy Tab 10.1 si můžete více přečíst v článku Apple se ve sporu se Samsungem opíral o podvržené důkazy na našem sesterském PC Worldu.

Právník Samsungu Bas Berghuis ze společnosti Simmons a Simmons již upozornil na to, že Apple úmyslně manipuluje obrazovými důkazy, aby pak jinak odlišné produkty vypadaly podobněji. Na straně 77 žaloby, kterou Apple podal, je vedle sebe totiž obrázek iPhonu 3G a Samsungu Galaxy S a jejich velikosti jsou upravené tak, aby vypadaly prakticky shodně. Nicméně ve skutečnosti je Galaxy S vyšší než iPhone a má i lehce jiné proporce, podobně jako je tomu i v případě tabletu Galaxy Tab 10.1, který má dokonce displej s poměrem stran 16:10, zatímco u iPadu je to 4:3.

Podle údajů Samsungu jsou rozměry přístroje Galaxy S 122,4 x 64,2 mm, zatímco Apple u iPhone 3G udává rozměry 115,5 x 62.1 mm. Na první pohled se tedy jedná o nezanedbatelný rozdíl. Apple sice uznává, že Galaxy S má „nějaké neidentické prvky“, jako lehce větší rozměry, ale pro jistotu v materiálu pro soud obrázek Samsungu Galaxy S zmenšil o 6 %. O dalším vývoji kauzy vám budeme informovat. Současně Apple vede také patentový spor s konkurenční firmou HTC. Zhruba před měsícem Apple zažaloval pro porušování svých patentů HTC a tento výrobce mu nyní vrátil úder stejným způsobem.

Byl pro vás článek přínosný?