Hlavní navigace

IDF 2015: Intel ukazuje blízkou budoucnost

19. 8. 2015

Sdílet

 Autor: Intel
Intel představil několik novinek v technologii Intel RealSense, které umožní prostorové snímání novým zařízením a aplikacím. Dále oznámil, vedle programů a nástrojových sad pro vývojáře, několik dalších partnerství uzavřených v oblasti internetu věcí (IoT), jejichž cílem je urychlení uvádění IoT řešení na trh.

Nové produkty, nástroje a programy, které podporují rostoucí personalizaci digitálních technologií, byly hlavním tématem úvodní přednášky letošního ročníku kongresu Intel Developer Forum (IDF). Generální ředitel společnosti Brian Krzanich během ní také popsal trendy vytvářející nové příležitosti pro vývojáře napříč nebývale širokým spektrem technologií.

Výpočetní technika se podle něj stala součástí prakticky všech oblastí našeho běžného života: „Počítače máme na stole, v taškách, v oblečení, doma a dokonce i ve svých tělech. Jsou nejen čím dál inteligentnější a propojenější, ale dokáží se také učit a vnímat a stávají se jakousi extenzí nás samotných.“

Kolem technologií Intel vzniká ekosystém, který si klade za cíl využívat těchto rostoucích příležitostí pro výpočetní techniku. Brian Krzanich detailně představil široké spektrum produktů, technologií a nástrojů vyvinutých společností Intel, které vývojářům pomohou nabídnout uživatelům co nejvíce personalizovaný zážitek.

Představil též několik novinek v technologii Intel RealSense, které umožní prostorové snímání novým zařízením a aplikacím. Dále oznámil, vedle programů a nástrojových sad pro vývojáře, několik dalších partnerství uzavřených v oblasti internetu věcí (IoT). Pro svět nositelné elektroniky integrované do oblečení představil Intel aktualizaci modulu Intel Curie.

Na IDF každoročně Intel sdílí svou vizi budoucnosti technologických inovací s vývojáři a partnery, kteří budou vytvářet nové produkty, navrhovat systémy, kódovat filmy nebo vdechnou život hračkám a zařízením. Níže najdete hlavní novinky představené na letošním fóru. 

 

Novinky z IDF 2015:

  • Technologie Intel RealSense bude dostupná pro širokou škálu platforem, což přinese další příležitosti pro vývojáře vyvíjet hardware a software schopný prostorového snímání. Vedle operačních systémů Windows a Android budou moci vývojáři používat technologii v rámci Mac OS X, ROS, Linux, Scratch, Unity, XSplit, OBS, Structure SDK, OSVR, Unreal Engine 4 a Project Tango společnosti Google. Další vývojáři jako Razer, XSplit a Savioke představili nové platformy, periferní zařízení a další řešení, která z Intel RealSense vycházejí.

 

  • Intel a Google spolupracují na urychlení inovace v oblasti funkce prostorového snímání v mobilních zařízeních. Jde o kombinaci Project Tango od Google a technologie Intel RealSense ve vývojářské sadě pro chytré telefony s operačním systémem Android. Tato sada podporuje nová využití, včetně navigace v interiéru, osvojování si prostředí, virtuální realitu nebo skenování ve 3D. Uvolněna by měla být vybraným vývojářům pro Android do konce roku.

 

  • Intel spolupracuje se společnosi United Artists Media Group vedené Markem Burnettem a Turner Broadcasting na vytvoření reality show nazvané Největší tvůrci Ameriky. Premiéra je plánována na první polovinu roku 2016. O jeden milion dolarů v ní budou soutěžit vývojáři nositelné elektroniky a chytrých zařízení připojených do sítě, jako základ jim bude sloužit modul Intel Curie.

 

  • Intel představil technologii Intel Optane, která vychází z nevolatilních pamětí 3D XPoint a v kombinaci s pokročilým paměťovým ovladačem, hardwarovým a softwarovým rozhraním otevře obrovský výkonnostní potenciál v mnoha připravovaných zařízeních. Technologie Intel Optane se poprvé objeví na trhu v řadě vysoce odolných a výkonných SSD počátkem roku 2016. Nová třída paměťové technologie bude rovněž základem nové řady Intel DIMM určených pro platformy datových center nové generace.

 

příloha_ovladnete_sva_data

  • Fossil Group představila tři produkty postavené na technologiích Intel a vycházejících ze spolupráce v oblasti nositelné elektroniky, která byla poprvé představena v září 2014. Mezi těmito zařízeními najdeme i hodinky připojené k internetu využívající Android Wear. První produkty se na trhu objeví v posledním čtvrtletí letošního roku. 

 

  • Intel představil novou softwarovou platformu vytvořenou přímo pro modul Intel Curie. Obsahuje SDK pro hardware, firmware, software i aplikace pro různé typy použití na různých zařízeních. Budoucí verze této platformy budou podporovat softwarové sady Intel IQ.

 

  • Technologii Intel zvanou Enhanced Privacy Identification (EPID) budou implementovat přední prodejci IoT čidel a ovladačů, včetně firem Ael a Microchip. Má jim pomoci k budování inteligentnějšího a lépe propojeného světa. 

Byl pro vás článek přínosný?