Hlavní navigace

Coding Bootcamp míří do Prahy

Sdílet

 Autor: Fotolia ©
Coding Bootcamp Praha přivádí jako první do ČR osvědčený koncept tzv. "coding bootcamps", které nahrazují nutnost vysokoškolského vzdělání pro kariéru v IT a řeší nedostatek IT odborníků na trhu.

Coding bootcampy začaly být populární před několika lety v USA, dnes jsou úspěšné příklady i v západní Evropě, Austrálii, Singapuru apod.  

Coding  Bootcamp  Praha  je  komplexní  technický  program  vyučovaný  v  angličtině,  jehož  cílem  je vychovávat z ambiciózních začátečníků bez předchozí zkušenosti s programováním junior web developery, projektové a produktové manažery v IT oblasti a sloužit jako odrazový můstek pro startupisty. 

První Bootcamp probíhá 26.9. - 16.12. 2016 v Node5 na pražském Andělu. Jedná se o dvanáctitýdenní full-time program (po-pá 9-17). Uzávěrka přihlášek je 31. července, ale přihlášky jsou vyhodnocovány ihned po přihlášení.

Vyvrcholením Bootcampu je slavnostní akce Demo Day, kdy odborná porota vybere nejlepší projekt.

Hlavní  oblasti  výuky jsou:  HTML5,  CSS3,  JavaScript,  CSS  frameworky, jQuery,  php,  MySQL,  objektově  orientované  programování,  Ajax, webové služby, Git, SVN.

V každém Bootcampu je maximálně 20 studentů. Ti se na něj hlásí přes přihlašovací formulář na www.codingbootcamp.cz a jsou vybíráni na základě své motivace (tzn. netechnických znalostí).

Code Tasting Meet-upy jsou 90-120 min. workshopy konající se cca 1x měsíčně  lákající  začátečníky  do  světa  programování.  Cílem  je  aby  si studenti  hravou  metodou  vyzkoušeli  tvorbu  webové  stránky  v  rámci webové  aplikace,  názorně  se  tak  zároveň  dozvěděli  se  o  souvislostech mezi programovacími jazyky a dostali chuť naučit se více.

Součástí kurzu je i individuální kariérní poradenství.  Bootcamp  je  založen  na  tvorbě  reálných  individuálních  i  skupinových portofoliových  projektů,  které  simulují  pracovní  prostředí.  Student  se může  svým  portfoliem  okamžitě  prezentovat  budoucím  klientům  a zaměstnavatelům.

 

Kdo stojí za Coding Bootcamp Praha?

Coding Bootcamp Praha je projektem organizace Data4You, jejímž cílem je růst české digitální společnosti.

příloha_ovladnete_sva_data

Vizí organizace je vylepšený ekosystém, který  umožňuje  širší  části  společnosti  využít  potenciálu  digitální  revoluce  pro zvýšení  individuální  i  celkové konkurenceschopnosti. 

Misí  organizace  je poskytování  dlouhodobých  mentoringových  programů,  které  zmenšují současný nedostatek IT dovedností, a které spolu s krátkodobými workshopy a networkingovými příležitostmi přivádí více lidí - mužů a žen ze všech skupin obyvatel - do IT.

Byl pro vás článek přínosný?