Hlavní navigace

Hybridní přístup k analytice

22. 4. 2016

Sdílet

 Autor: Fotolia © Vladislav Kochelaevs
Teradata začíná nabízet řešení i v cloudovém prostředí. Jde o Teradata Hybrid Cloud, neboli hybridní cloudové řešení, vytvořené speciálně pro snažší přechod z on-premise na cloudový systém.

Nové řešení se skládá ze čtyř částí: Teradata Intelliflex, Teradata Database běžící na Amazon Web Services, Teradata Managed Cloud, který bude ve druhé půli roku 2016 dostupný i v Evropě, a nové Teradata Services.
Intelliflex, první součást balíčku, je MPP architektura (systém specifických výpočtů pomocí velkého množství koordinovaných procesorů na, obvykle vícero, strojích) nové generace, na které Hybrid Cloud stojí.

Ten ve zkratce umožňuje dodávat výpočetní potenciál a úložní prostor nezávisle a přímo na míru jednotlivým požadavkům podniků. Teradata k tomu dodává, že Intelliflex poskytne více než trojnásobně více paměti ke srovnatelnému výkonu, než jeho starší výrobek Teradata Data Warehouses.

V příštích měsících pak Terradata uvolní několik nových veřejných cloudových platforem, z nichž první je, již nyní dostupná, Teradata Database na AWS.

Společnost také oznámila novou sadu služeb, která má uživatelům pomoci těžit z jejich existujících Teradata řešení co nejvíce; kromě toho má opět napomoci snadnějšímu přechodu na spravované a soukromé cloudové prostředí. Služby budou zahrnovat datová a analytická témata, od vzdělávání, onboardingu, migrace, převodu databází, správu klíčových systému až po tzv. „turnkey“ služby.

příloha_ovladnete_sva_data

„Naše Hybrid Cloud inovace reprezentuje klíčovou událost pro naše zákazníky i celé odvětví,“ pokračuje Ratzesbgerger ve svém prohlášení. „Dodáváme Teradata Database se všemi jejími bohatými analytickými možnostmi napříč hybridním cloudem, čímž uživatelům poskytujeme zároveň jak flexibilní aplikace, tak obchodní obratnost. S představením Teradata Intelliflex nyní dodávame dosud nesrovnatelnou hodnotu v dostupnosti systému, konfiguraci, flexibilitě a hybridní vnitřní výpočetní síle.“

Intelliflex bude dostupný ve třetím kvartálu roku 2016; Teradata Services jsou dostupné již teď.

Byl pro vás článek přínosný?