Hlavní navigace

Jolla začala přijímat předobjednávky na tablet se Sailfish OS

27. 8. 2015

Sdílet

 Autor: Fotolia © ambrozinio
Společnost Jolla začala přijímat předobjednávky na svůj „Jolla Tablet“, který běží na linuxovém Sailfish OS 2.0. Cena začíná na 267 euro (7200 Kč).

Finská společnost Jolla financovala výrobu svého tabletu pomocí crowdfundingové kampaně na portálu Indiegogo, přičemž šlo o jednu z nejúspěšnějších kampaní v historii (Finové vybrali v přepočtu přes 50 milionů korun).

Po delší odmlce Jolla minulý týden uvedla, že přispěvatelé z Indiegogo dostanou své tablety během září a současně společnost otevírá předobjednávky i pro ostatní uživatele. Počet kusů je však omezen, takže pokud máte zájem, raději si pospěšte.

Předobjednávat tablet mohou lidé ze všech zemí EU, přičemž jeho cena se odvíjí od kapacity disku: za verzi s 32GB diskem zaplatíte 267 euro (7200 Kč), zatímco model s 64GB diskem pořídíte za 299 euro (8100 Kč). Tablet je tak nyní možné předobjednat za cenu asi o tisíc korun vyšší, než kolik stál původně na Indiegogo. Pokud si jej objednáte během srpna, dorazí k vám na konci října.

Jolla Tablet vypadá podobně jako iPad Mini a pohání jej čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3735 na frekvenci 1.8 GHz. Zařízení má 7.85palcový displej s rozlišením 2048 x 1536 pixelů (330 ppi) a k internetu je možné jej připojit pouze pomocí WiFi.

příloha_ovladnete_sva_data

Jako další výbavu lze zmínit Bluetooth 4.0, 2MP fotoaparát nad displejem a 5MP fotoaparát na zadní straně a micro-USB OTG port. Výše uvedenou interní paměť je možné rozšířit pomocí microSD karet. Jolla Tablet je tenký 8,3 mm a poměrně těžký - váží 384 gramů. O výdrž se stará 4450mAh baterie.

Stejně jako Jolla Phone, i Jolla Tablet běží na open-sourcovém operačním systému Sailfish 2.0, na němž je možné spouštět androidové aplikace. Jolla Tablet si můžete předobjednat na webu výrobce. 

Byl pro vás článek přínosný?