Hlavní navigace

Microsoft prý chystá vlastní smartphone s Windows Phone 8

23. 6. 2012

Sdílet

 Autor:
Analytik Rick Sherlund se domnívá, že společnost Microsoft pracuje se smluvním výrobcem na vyrobení vlastního smartphonu založeného na operačním systému Windows Phone 8.

Microsoft tento týden oznámil, že bude nabízet dvojici tabletů Surface, vlastní smartphone by tedy představoval krok podobným směrem.

 

Sherlund, analytik společnosti Nomura, zveřejnil informaci v rámci doporučení investorům. Zdroje této informace nespecifikoval.

Sherlund dále uvádí, že „není jasné, zda půjde o referenční platformu nebo o telefon se značkou Microsoft připravený pro vstup na trh." Dodává, že by nebylo překvapením, kdyby se Microsoft rozhodl v příštím roce i pro druhou možnost a zvolil tedy stejný postup jako v případě tabletů.

 

I některé další zprávy (včetně jedné z webu Bussines Insider) naznačují, že Microsoft bude potřebovat dodávat i vlastní hardware. To bude nutné zejména v případě, pokud se Nokia, klíčový hardwarový partner Microsoftu, dostane do hlubších problémů – pak by byla mj. ohrožena i spolupráce Nokie s Microsoftem.

 

příloha_ovladnete_sva_data

Minulý týden Nokia oznámila, že plánuje propustit 10 tisíc zaměstnanců kvůli finančním potížím a pomalému prodeji zařízení Lumia, která využívají operační systém Windows Phone 7.

Operační systém Windows Phone 8 nebude fungovat na současných telefonech s Windows Phone. Tato skutečnost by podle analytiků mohla v nadcházejících měsících prodeje společnosti Nokia dále snížit.

Byl pro vás článek přínosný?