Hlavní navigace

Oracle investuje do nových trendy oblastí

25. 4. 2017

Sdílet

 Autor: Oracle
Softwarový gigant rozjíždí v zámoří nový startup orientovaný na nejnovější technologické trendy.

Společnost Oracle začala s náborem zaměstnanců pro nový startup zaměřený na současné technologické trendy, včetně cloud computingu, internetu věcí, umělé inteligence a rozšířené i virtuální reality. Ve Spojených státech pro tyto účely Oracle otevírá zcela nová střediska.

Už loni v září se Oracle pochlubil, že investuje nemalé částky do inteligentních cloudových aplikací nazývaných souhrnně Adaptive Intelligent Applications, které budou schopné „automaticky nabízet individualizované doporučené kroky a zefektivňovat pracovní procesy byznys uživatelů“. Ve vývoji už má nějakou dobu také inteligentní chatboty integrovatelné do vlastního softwaru.

V současnosti Oracle poptává hlavně ředitele nových středisek a také technické konzultanty, aniž by však upřesnil jejich pracovní zaměření nebo to, jak vůbec nová organizace nazvaná Solution Engineering Center bude jakožto startup fungovat.

příloha_ovladnete_sva_data

Dle všeho však bude úzce propojená s ústředím Oraclu a jeho primárním zaměřením. Po zájemcích o práci žádá znalost cloudových platforem jako jsou Amazon Web Services, Microsoft Azure či Salesforce.

„Smyslem organizace je vývoj špičkových řešení v oblasti cloud computingu, analýzy velkých dat, mobile computingu, internetu věcí a kyberbezpečnosti,“ uvádí Oracle v náborovém inzerátu. „V druhém plánu zvažujeme investování do umělé inteligence, rozšířené a virtuální reality a mnoha dalších atraktivních trendů, které nás zajímají. Naše mise je jednoduchá: vyvíjet nové a inovativní technologie pro skutečné problémy, kterým můžou naši zákazníci čelit.“

Byl pro vás článek přínosný?