Hlavní navigace

První produkty z partnerství Apple IBM půjdou na trh příští měsíc

21. 10. 2014

Sdílet

Spojení IBM a Applu přinese první ovoce příští měsíc. Zpočátku firemní uživatelé pravděpodobně dostanou speciální aplikace pro iOS.

O uzavření exkluzivního partnerství s IBM Apple informoval již v červenci. Cílem dohody je zatraktivnit iPhony a iPady firemním uživatelům podporou cloudových a analytických služeb od IBM. První produkty vzešlé z tohoto partnerství budou pro sektory bankovnictví, pojišťovnictví, telekomunikací, cestování, dopravy, maloobchod a pro vládní organizace.

Apple zatím nezveřejnil detaily o konkrétních produktech. Ví se jen, že IBM přizpůsobí své produkty pro operační systém iOS a současně bude firmám prodávat zařízení od Applu. Apple zase zavede nové služby podpory pro firemní uživatele.

Podle analytika Rogera Kaye Endpoint Technologies Associates jako první přijde na řadu sada aplikací pro iOS. Půjde prý o aplikace z dílny IBM vytvořené za pomoci Applu.

příloha_ovladnete_sva_data

Ačkoliv se partnerství dvou odlišných společností na první pohled jeví jako zvláštní, mělo by být výhodné pro obě strany. Apple by mohl zlepšit svou pozici ve firemním sektoru, kde se skrývá obrovský ziskový potenciál. IBM by zase více proniklo na mobilní trh.

Pro samotné podnikové uživatele je důležité, že budou moci iPhony a iPady snadno zavést do své infrastruktury, pokud již používají jiné produkty od IBM. Správcům firemních sítí zase odpadnou obavy z možného zneužití citlivých dat.

Byl pro vás článek přínosný?