Hlavní navigace

Změny Českých Radiokomunikací

23. 9. 2016

Sdílet

 Autor: České Radiokomunikace
České Radiokomunikace ukázaly novou tvář. Změna má loga má prý odrážet i změny, kterými prošla firma pod vedením generálního ředitele Martina Gebauera.

„Jsme moderní firma, která dnes staví nejen na tradiční infrastruktuře, ale také na nových technologiích a nových službách. Tato změna je možná pouze díky tomu, že jsme zapracovali a stále pracujeme na změně naší firemní kultury a způsobu, jak pracujeme s novými příležitostmi. Změna nás samotných a našeho přístupu nám umožnila úspěšně vstoupit do inovativních oblastí OTT a HbbTV, uvádí k transformaci ČRa generální ředitel Martin Gebauer.

Dlouhodobé aktivity vedoucí ke změně firemní kultury se zaměřily na rozvoj a motivovanost zaměstnanců, zlepšení interní komunikace či zvýšení manažerských dovedností. ČRa myslí i na budoucnost a začaly spolupracovat s řadou vysokých škol a studenty technologických oborů. Jednou z vnějších změn byla i změna v oblasti péče o zákazníky a partnery. To vše by mělo být předpokladem pro to, aby firma uspěla nejen na stávajícím trhu, ale také v inovativních oblastech.

ČRa budou do budoucna stále spoléhat na tradiční vysílací a telekomunikační služby, avšak chtějí využít potenciál inovačních technologií, které mohou nabídnout novou přidanou hodnotu při využívání stávající infrastruktury.  

ČRa tak již nyní nabízejí služby v oblasti cloudu – od prostoru pro data zákazníků a virtuální servery pro podnikové aplikace – služba ČRa Business Cloud, přes služby určené pro zálohování a zabezpečení dat - ČRa Backup či ČRa Remote NAS, až po kombinované služby jako je ČRa Disaster Recovery nebo škálovatelné služby na platformě Open Stack pro webové servery (ČRa Web Infrastructure) či videostreaming (ČRa Media Cloud).

příloha_ovladnete_sva_data

Další oblastí, která se v současné době velmi rozvíjí, je oblast tzv. nelineárního televizního obsahu – OTT služby (Over-The-Top Content). Jde o škálovatelnou streamingovou platformu na cloudovém řešení připraveném speciálně pro práci s videoobsahem. Obsahuje např. služby TV archivu, videa na přání (VoD, Video on Demand), možnost nahrávání programu a jeho spuštění se zpožděním atd. Tato platforma umožňuje použití jakýchkoliv koncových zařízení (počítače, tablety, mobilní telefony) případně přímé propojení do televize, pokud je televizní přijímač připojen k internetu. Toto propojení je možné díky produktu HbbTV manažer, který umožňuje divákům současně využívat i jiný obsah, než ten, který je v lineárním TV vysílání.

ČRa vlastní i síť pro Internet věcí (IoT) – na platformě technologie LoRa. Ta je nyní dostupná již ve všech krajských městech a pokrytí se postupně rozšiřuje. Dalším krokem je také spuštění tzv. IoT cloudu, který by měl sloužit k ukládání a sběru dat, které sítí budou probíhat a budou sloužit právě k fungování všech IoT projektů a aplikací. Ambicí ČRa je být sběrnicí údajů z Internetu věcí a jejich zpracování – pro takzvaná Big Data. 

Byl pro vás článek přínosný?