Hlavní navigace

Antimalware ve verzích 2014 má Avast i TrustPort

21. 10. 2013

Sdílet

Ta uživatelům nejprve umožňuje vidět, které firmy sledují jejich on-line chování, a následně si vybrat, kterým to opravdu umožní.

V placených variantách je funkce SafeZone, jež poskytuje dodatečnou ochranu při finančních transakcích, či technologie DeepScreen, která umožňuje vyčistit falešné kódy, falešná přesměrování a jiné techniky, které tvůrci malwaru používají k maskování svých skutečných záměrů.

Pomocí odstraňování vrstev neznámého kódu dokáže Avast sledovat binární úroveň příkazů vmalware, a lépe tak pochopit skryté instrukce v něm obsažené. Novinkou je i funkce Hardened Mode, která lidem dovoluje přejít na whitelisted režim, jenž blokuje soubory, u kterých není jasné, zda jsou infikované.

Svůj antimalware ve verzi 2014 uvedl na trh i TrustPort. Nejmarkantnější změnou je nové grafické rozhraní, které se přizpůsobilo vzhledu Windows 8 a optimalizovalo se pro použití s dotykovými displeji. Vývojáři také zrychlili skenování u všech implementovaných motorů a zjednodušili systém aktualizací softwaru. Uživatel si také může nastavit více profilů a nadefinovat vlastní pravidla firewallu a konfigurací pro více sítí. 

Dva nové moduly – Skytale a Portunes, umožňují všechna citlivá data vzájemně synchronizovat přes cloudové úložiště mezi počítačem i mobilním přístrojem. Skytale šifruje SMS zprávy a krátké textové zprávy v e-mailovém klientovi, Portunes zase nabízí uživateli šifrovanou ochranu pro data, jako jsou hesla, PIN či soukromé poznámky.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?