Hlavní navigace

Antivirus pro Linux představil Eset, určen je pro firemní i domácí využití

15. 4. 2011

Sdílet

Skenovací jádro, které je založené na technologii Eset ThreatSense, podle výrobce automaticky detekuje a „léčí“ škodlivý kód, a to dokonce včetně hrozeb vytvořených pro operační systém Windows či Mac OS. Spolu s firemní verzí získávají uživatelé automaticky i nástroj Eset Remote Administrator, pomocí něhož lze spravovat instalace firemních verzí produktů NOD32 Antivirus 4 a  Smart Security 4 efektivně prostřednictvím jediného rozhraní.

Podle Esetu útočníci dokážou se sofistikovaným malwarem útočit na několika platformách zároveň. Například trojský kůň Boonana využívá zranitelnosti Javy přítomné na všech operačních systémech. Odkazy obsahující tohoto škodlivého trojského koně se v závěru roku 2010 šířily především na Facebooku, objevovaly se ale i v e-mailových zprávách.

„Díky rostoucímu využití Linuxu ve firemním i nekomerčním sektoru je nezbytné, aby i uživatelé této platformy měli moderní bezpečnostní software zaručující ochranu před počítačovými útoky,“ řekl Richard Marko, generální ředitel společnosti Eset. „S uvedením NOD32 Antivirus pro Linux je teď naše ochrana dostupná pro všechny významné platformy. Zajistili jsme tak aktualizovanou ochranu proti hrozbám určeným pro Linux, Windows i Mac,“ dodal.

 

Hlavní vlastnosti a funkce NOD32 Antivirus 4 pro Linux podle výrobce:

  • Pokročilá detekce a proaktivní multiplatformová ochrana – Využití technologie ThreatSense, která automaticky detekuje a léčí škodlivý kód, a to včetně hrozeb vytvořených pro Windows či Mac OS. Ochrana v reálném čase a pravidelná aktualizace virové databáze
  • Nízké zatížení systému – Rychlý start počítače a žádné zpomalení v průběhu práce.
  • Grafické rozhraní – Jednoduché ovládání pomocí volitelného grafického rozhraní optimalizovaného speciálně pro Linux
  • Bezpečnostní nastavení – Možnost ovládání nastavení určeným uživatelům zabraňuje přístupu neautorizovaným osobám
  • Centrální správa síťové bezpečnosti – Eset Remote Administrator představuje ucelenou koncepci vzdálené instalace a správy klientských stanic z jednoho místa
  • Ochrana přístupu na přenosná média – Ochrana před hrozbami, které do systému mohou vniknout přes externí disky
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?