Hlavní navigace

Bezdrátové řízení velkých komerčních budov dovolí novinka od Eatonu

12. 8. 2011

Sdílet

Varianta 2.0 přináší mimo jiné funkce pro automatické řízení budov systémem xComfort či možnost bezdrátového ovládání osvětlení, řízení vytápění nebo chlazení větších komerčních budov, jako jsou penziony, hotely, administrativní a kancelářské objekty nebo nákupní centra.

MRF 2.0 je vhodný pro parametrizaci funkcí tzv. moderního domu. Jde o centrální, skupinové, logické i časové funkce (včetně zpožďování při zapnutí nebo vypnutí), dále pak o simulace přítomnosti, blikání, světelné scény, komfortní řízení vytápění/chlazení, měření energií (elektro, voda, plyn, energie z fotovoltaiky apod.) a bezpečnostní funkce (EZS).

„Zcela zásadní novinkou tohoto softwaru je vytváření topologie projektu s možností ethernetové komunikace LAN nebo WI-FI v rámci budovy,“ vysvětluje Jaromír Pávek, produktový manažer společnosti Eaton. „Počet bezdrátových komponent v jednom projektu při použití ethernetového komunikačního rozhraní není omezen, neboť hlavní páteřní komunikace mezi patry či objekty může být zajištěna po datovém LAN kabelu, případně bezdrátově WIFI,“ dodává Jaromír Pávek.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?