Hlavní navigace

Bezpečné mobilní aplikace bez úpravy kódu slibuje Symantec

19. 10. 2012

Sdílet

Symantec přišel s iniciativou, která by měla nasazení těchto řešení výrazně urychlit a usnadnit.

Nabídka zahrnuje dva nové programy – „App Center Ready Program“, který pomůže vývojářům rychle vytvářet důvěryhodné podnikové aplikace bez změny kódu a program „Mobility Solution Specializace“ pro partnery při zachování stávajících řešení, kterými jsou mobilní management, aplikační management a mobilní bezpečnost.
App Center Ready Program umožňuje vývojářům mobilních aplikací vložit prvky zabezpečení a správy Symantecu, jako je například šifrování, autentizace, politiky prevence ztráty dat, přímo do jejich aplikací beze změny jejich zdrojového kódu.

IT organizace s tímto programem nyní mohou s jistotou nasadit aplikace na obě platformy iOS a Android při zachování stejné úrovně řízení, ochrany a důvěryhodnosti jako mají jejich in-house aplikace.

Vývojáři mobilních aplikací mohou v rámci programu urychlit řešení problémů s informační bezpečností. Dokáží urychlit uvedení nové aplikace na trh tím, že odstraní nutnost psaní dalšího kódu a mohou své aplikace zviditelnit prostřednictvím App Center Ready katalogu, který zahrnuje všechny důvěryhodné a společností Symantec certifikované aplikace.

Vývojáři se nyní mohou soustředit na funkčnost svých aplikací, vytvořit příjemné uživatelské prostředí při plném využití prvků bezpečnosti a správy Symantec.

Prvními členy programu jsou např. obchodní aplikace, jako je Branchfire iAnnotate, damaka Xavy, Emtrace MoxierMail, GoodReader, iKonic Apps, Infraware Polaris Office a Picsel SmartOffice.

Symantec oznamil i novou specializaci, která umožní partnerům nabídnout produkty Enterprise Mobility svým zákazníkům.

Mobility Solution specializace poskytne partnerům přístup k informačním zdrojům, možnost registrace obchodních případů, rozvojové programy, marketingové materiály a obchodní pobídky. K dispozici bude pro všechny partnery do konce roku 2012.

Symantec také oznámil dostupnost aplikace Mobile Management Suite, řešení, které pokrývá správu mobilních zařízení, mobilní aplikace a zabezpečení mobilních dat. Sada podporuje hlavní platformy včetně iOS 6, Android 4.1 a Windows Phone 7.5, obsahuje integraci Symantec Endpoint Managementu s Microsoft System Center Configuration Managerem.

Je také vybavena novým vylepšením, jako je například aplikace blacklistingu, e-mailová kontrola přístupu a compliance management.
Symantec ohlásil i novou aplikaci pro Android Symantec Managed PKI, která umožňuje transparentně vydávat digitální certifikáty pro Android telefony a tablety a usnadnit jejich správu.

Firmy mohou automatizovat distribuci certifikátu, aktualizace a zrušení, což jim přináší nižší náklady na správu. To pomáhá organizacím zvýšit produktivitu a podpořit využití BYOD (Bring Your Own Device) iniciativy pro autentizaci uživatele.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?