Hlavní navigace

Canon jde do boje proti fotomobilům s fotoaparátem PowerShot Zoom

19. 10. 2020

Sdílet

PowerShot Zoom je lehký kapesní fotoaparát s rozlišením 12 milionů bodů, stabilizací obrazu a jednoduše ovladatelným krokovým Zoomovým objektivem.

Kompaktní fotoaparát má netradiční konstrukci monokulárního dalekohledu, je vybavený dvoukrokovým teleobjektivem, který je schopný natáčet video v rozlišení Full HD. Svým rozsahem ohniskových vzdáleností 100 mm a 400 mm opticky a 800 mm digitálně je ideální pro rodiny, které rády podnikají venkovní aktivity, nebo pozorovatele přírody, kteří chtějí detailně zachytit volně žijící zvířata na velkou vzdálenost.

Canon PowerShot Zoom nabízí optické ohniskové vzdálenosti 100 mm a 400 mm při světelnosti f/5,6, respektive f/6,3, a dokáže zaostřit i na vzdálené objekty. Digitální Zoom rozšiřuje rozsah na 800 mm a je ideální pro příležitostné pozorovatele ptactva a přírodní badatele. Fotoaparát váží 145 g, ale na svoji velikost má mimořádně dlouhý teleobjektiv.

Canon PowerShot Zoom snadno ovládá. Pět tlačítek umožňuje fotoaparát ovládat jednou rukou při fotografování i filmování, při prohlížení snímků a nahrávek a při úpravě nastavení. Dalším usnadněním je displej se zjednodušeným uživatelským menu.

Plně automatický režim nabízí fotografování a filmování v rozlišení Full HD 1080p ve formátu MP4, inteligentní elektronický hledáček (EVF) s vysokým rozlišením promítá do obrazu základní informace tak, aby nepřekážely a umožňovaly plně se soustředit na samotný záběr.

O obraz se stará procesor Digic 8, který zvládne třeba zaznamenat 10 snímků za sekundu při sériovém snímání.

Fotoaparát se může pochlubit dlouhou výdrží na baterii, kterou lze dobít za necelé dvě hodiny přes rozhraní USB typu C ze zařízení kompatibilních s technologií USB-PD.

Nabízí i připojení k chytrému telefonu přes Wi-Fi a Bluetooth, kdy potom umožňuje Canon pořízené snímky označovat zeměpisnou polohou, prohlížet a zálohovat. Wi-Fi a Bluetooth konektivita umožňuje využít aplikaci Canon Camera Connect k živému náhledu a jako dálkovou spoušť při fotografování.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality