Hlavní navigace

Canon rozšiřuje portfolio o model pro snímání noční oblohy

11. 11. 2019

Sdílet

EOS Ra je podle výrobce na rozdíl od jiných plnoformátových astronomických fotoaparátů je přenosný a nevyžaduje externí napájení a připojení k počítači.

Nový model konstrukčně vychází z aparátu EOS R uvedeného na trh v září 2018. EOS Ra zdědil nejrychlejší automatické zaostření na světě, schopnost zaostřit za světelných podmínek až -6EV, plnoformátový 35mm CMOS senzor s přibližně 30,3 miliony efektivních pixelů a obrazový procesor DIGIC 8. Model je vyvinutý v přímé reakci na specifické potřeby fotografů, kteří chtějí zachytit jedinečnou barvu hlubokého vesmíru a souhvězdí.

S upraveným filtrem pro blokování infračerveného záření (IR filtr), který je spektrální citlivostí posunutý směrem k červenému světlu, umožňuje EOS Ra přenos čtyřikrát většího množství záření H-alfa v porovnání s EOS R. Díky této funkci mohou fotografové bez námahy ostře a jasně zachytit výraznou červenou barvu mlhoviny – mezihvězdného oblaku prachu tvořeného většinou vodíkem a heliem. Tu nelze zachytit běžným fotoaparátem, kde odnímatelné UV/IR filtry blokují zaznamenané světlo právě v rozsahu, které dává mlhovinám jejich načervenalou barvu.

Díky bezzrcadlovému designu a plnoformátovému senzoru je EOS Ra volbou pro fotografy, kteří chtějí zachytit snímky hlubokého vesmíru. Bez mechanického zrcadlového systému jsou minimalizovány vibrace, což zajišťuje ostré snímky. 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?