Hlavní navigace

Chromebooky mají být alternativou pro firmy v karanténě

22. 5. 2020

Sdílet

Nová řada Chromebooků se jmenuje Chrome Enterprise a má podle výrobce přinášet firemním správcům lepší možnosti správy a zabezpečení splňující požadavky podniků s jednoduchostí, která šetří čas a peníze oddělení IT.

Společnost HP v nedávném průzkumu zjistila, že téměř 60 % uživatelů, pracujících během karantény z domova, používá k práci svá soukromá zařízení, což v případě jejich nedostatečného zabezpečení představuje pro firmy významné bezpečnostní riziko. Průměrný zaměstnanec také při práci používá 22 cloudových aplikací.

Jedním z nových představených kousků HW je Chromebook HP Pro c640 Enterprise. Je postaven na nejnovějších procesorech Intel 10. generace, a nabídne používání na baterii s výdrží až 12 hodin a také rychlému nabíjení HP Fast Charge, které dokáže za 90 minut nabít baterii na 90 %.

Chromebook HP Pro c640 Enterprise je také nejtenčí 14palcový Chromebook na světě s hliníkovým šasi a splňuje požadavky testů dle standardů MIL-STD. Podsvícená klávesnice odolá rozlití až 350 ml vody. Integrovaná krytka kamery i volitelný integrovaný snímač otisků prstů zvyšují bezpečnost zařízení.

Chromebook podporuje Wi-Fi 6 a proprietární řešení HP pro LAN s rozšířeným dosahem. Ploché panty s úhlem rozevření až 180° umožňují přístroj rozevřít zcela naplocho.

HP Pro c640 Chromebook Enterprise bude v České republice v prodeji od července za ceny od 16 990 Kč.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?