Hlavní navigace

Cisco DNA slibuje zásadně zjednodušit provozování sítí

3. 3. 2016

Sdílet

S nástupem digitální ekonomiky dochází k zásadním inovacím v oblasti síťových technologií včetně softwarově definovaných sítí (SDN), virtualizace síťových funkcí (NFV), modelově orientovaného programování, překryvných sítí, otevřených API, cloudové správy, koordinovaného řízení, analýzy a dalších.

Tyto inovace slibují zvýšit efektivitu provozu a umožnit provoz digitálních aplikací, přesto je zatím jejich zavádění pomalé kvůli složitosti využití mnoha nových technologií. Trh podle Ciska potřebuje řešení, které bude integrovat zásadní inovace v síťovém softwaru do jednoduše použitelné architektury.

A tou je prý zmíněná DNA, jež doplňuje technologii ACI – aplikačně orientovanou infrastrukturu pro datová centra -- do celé sítě. DNA se dodává v rámci rodiny softwaru Cisco ONE, což zjednodušuje licenční model, pomáhá chránit investice a zaručuje flexibilitu.

DNA je podle dodavatele založená na pěti základních principech:

  1. Virtualizace všeho, která organizacím poskytuje svobodu volby provozovat libovolnou službu odkudkoli, nezávisle na platformě – fyzické nebo virtuální, lokální nebo cloudové.
  2. Uzpůsobená pro automatizaci, aby sítě a služby v nich provozované byly možné snadno zavádět, řídit a udržovat – zásadně mění přístup ke správě sítě.
  3. Analytické funkce poskytují podrobné informace o provozu v síti, IT infrastruktuře a business – informace, které může poskytnout pouze síť.
  4. Řízení služeb z cloudu pro sjednocení pravidel a koordinované řízení v celé síti – umožňuje dosahovat akceschopnosti cloudu a zároveň bezpečnosti a kontroly lokálních řešení.
  5. Otevřenost, rozšiřitelnost a programovatelnost na všech vrstvách – integrace technologií Ciska a třetích stran, otevřená API a vývojová platforma na podporu širokého ekosystému síťových aplikací.
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?