Hlavní navigace

Cisco vylepšilo své servery, chce tak umožnit lépe využívat cloud computing

4. 8. 2011

Sdílet

Jde prý o reakci na postupné propojování privátních, veřejných či hybridních cloudů a také na rostoucí počet mobilních zařízení, specializovaných počítačů či televizních přijímačů, jež jsou připojovány k internet (což prý představuje novou fázi vývoje internetu).

Unified Computing System byl například doplněn o nové propojovací prvky (Fabric Interconnects Unified Port), o kartu podporující virtuální rozhraní (Virtual Interface Card) a o nový I/O modul. Pomocí těchto prvků se vylepší výkonnost aplikací, přičemž infrastruktura datového centra bude schopna lépe zvládat okamžité zvýšení výpočetního zatížení.

Přepínací kapacita a propustnost směrem k šasi byla v případě novinek zdvojnásobena, propustnost směrem k serverům vzrostla na čtyřnásobek a latence se snížila dokonce o 40 %. Unifikované propojovací porty zase mohou být současně používány pro Ethernet, Fibre Channel nebo Fibre Channel over Ethernet.

Do produktové řady WAAS přidalo Cisco, podle svých slov jako vůbec první výrobce, funkci pro kontextovou eliminaci redundantních dat (DRE). Díky tomu je možné zvýšit propustnost sítě, což se projeví zejména ve větší výkonnosti aplikací provozovaných na vzdálených pobočkách.

Novinkou je i technologie IronPort Outbreak Filters, která chrání e-mailové účty jednotlivců nebo malých skupin a je optimalizována mimo jiné pro ochranu před personalizovanými útoky. Integrací technologií IronPort a ScanSafe identifikuje podezřelé zprávy a zároveň chrání uživatele blokováním přístupu na škodlivé webové stránky.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality