Hlavní navigace

Cloudová samoobsluha pleAzure.cloud je v Česku

6. 10. 2016

Sdílet

Vůbec poprvé v ČR je nasazena architektura Cisco ACI, která umožňuje automatizovat rutinní činnosti při správě infrastruktury. DataSpring tak může zprovoznit cloudové prostředí pro nového zákazníka v řádu minut. Tedy výrazně rychleji, než je tomu u ručně konfigurovaných řešení.

Zákazníci také dostanou k dispozici samoobslužný servisní portál, který umožňuje měnit řadu nastavení služby a rychle ji přizpůsobit aktuálním potřebám.

„Letos na jaře jsme provedli výzkum mezi představiteli českých firem a 13 % respondentů uvedlo, že jejich IT reaguje na netriviální požadavky byznysu v řádu dnů. Dalších 44 % reaguje v řádu jednoho až dvou týdnů, dvě pětiny v řádu měsíců. Firmy samozřejmě chtějí větší flexibilitu a cloudové služby podporované architekturou Cisco ACI jdou tomuto požadavku vstříc,“ říká Michal Stachník, generální ředitel Cisco Systems.

Službu pleAzure.cloud využijí také společnosti, které plánují modernizaci hardwaru, ale nechtěji investovat finanční prostředky. Další výhodou je, že zákazník platí jen za výpočetní čas, který skutečně využije.Kromě operačního systému (Windows/Linux) si zákazníci mohou vybrat i ze široké škály webových aplikací.

„pleAzure.Cloud je první skutečně fungující řešení postavené nad Windows Azure Pack v ČR, které nabízí zkušenost s obsluhou veřejného cloudu v lokálním datovém centru. Z technologického pohledu je to jeden z nejzajímavějších projektů, který jsme v letošním roce realizovali,“ říká Ladislav Šolc, generální ředitel Mainstream Technologies.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?