Hlavní navigace

Cloudové řešení správy identit a řízení přístupu pro všechny platformy

24. 5. 2019

Sdílet

Firmy v současné době využívají množství cloudových řešení od různých poskytovatelů – přičemž každý z nich má vlastní systém identit a od uživatelů vyžaduje správu několika přístupových kódů.

Firmy ale nově s řešením Atosu mohou vytvořit a spravovat jediný centrální repozitář identit i přístupových práv a uživatelům stačí jediné přihlášení (single sign-on) pro přístup k multicloudovým i on-premise prostředím.

Díky posílení bezpečnosti dat mohou firmy chránit přístupy svých uživatelů a udržet si kontrolu nad jejich identitami, místo aby musely pracovat s množstvím poskytovatelů cloudových služeb. Firmy získají i konzoli IAM pro správu identit a přístupových práv, která jim usnadní řízení vynucování politik, reportování o souladu s regulacemi a reakce na bezpečnostní incidenty.

Jednotné cloudové řešení pro správu identit a řízení přístupu je integrováno do cloudové platformy. Centrálně řídí přístup ke cloudovým a necloudovým platformám a umožňuje:

  • Pomoc při migraci do cloudu – umožní vyhnout se přijímání komplikovaných politik řízení přístupu při přechodu od jednoho poskytovatele cloudu k druhému
  • Zjednodušení auditu - administrace a sledování z jednoho místa
  • Automatizované a cenově výhodné zakázky a rušení SaaS aplikací v přesný čas vyžadovaný klienty - čímž se snižuje riziko spících účtů

„Díky jednotnému cloudovému řešení pro správu identit a řízení přístupů od Atosu mohou naši klienti poskytovat podnikovým uživatelům bezpečný a pohodlný přístup ke kritickým zdrojům a zároveň plnit regulační požadavky. Naše řešení usnadňuje každodenní práci a optimalizuje náklady,“ řekl Sébastien Brachet, výkonný ředitel aktivit IAM / IGA v rámci skupiny Atos.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?