Hlavní navigace

ČRa IoT Hackathon nejlepší nápady pro internet věcí

11. 3. 2017

Sdílet

Účastníkům těchto celodenních soutěží ČRa nabízejí další prostor pro přímé setkání s novými technologiemi, daty a prostředky z oblasti internetu věcí, ke kterým by se jinak nedostali.

„IoT Hackathony, které jsme v minulém roce uspořádali, poukázaly na velký zájem o internet věcí a přinesly spoustu zajímavých a užitečných nápadů, a to jak v oblasti ekologie, tak i pro běžné věci, se kterými se setkáváme každý den – systémy pro parkování, svoz odpadu a další. V letošním roce jsme otevřeli ČRa IoT Hub, který nám také ukazuje, že o IoT technologie je skutečně velký zájem. Rádi bychom znovu pomohli na svět řadě skvělých nápadů, které by jinak mohly zůstat jen na papíře nebo v hlavách šikovných vývojářů,“ uvádí k cílům ČRa IoT Hackathonů generální ředitel ČRa Martin Gebauer.

Hackathony jsou určené jednotlivcům nebo týmům vývojářů, kteří přímo na místě mohou sestrojit a aplikovat své nápady na využití internetu věcí (IoT) v síti LoRa. Sítí LoRa ČRa pokrývají krajská města na území ČR a pokračují v jejím dalším rozšiřování. ČRa se snaží najít užitečné a zajímavé příklady užití a současně chtějí přiblížit možnosti IoT širší veřejnosti.

Zájemci o hackathony se mohou registrovat na webu http://pripoj.me, kde se dozvědí i další informace, nebo dorazit přímo na místo konání jednotlivých hackathonů. Autoři nejzajímavějších řešení získají hodnotné věcné ceny i finanční odměnu.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?