Hlavní navigace

ČRa navyšují výkon a datovou kapacitu cloudu

8. 3. 2017

Sdílet

ČRa plánují vyčlenit AllFlash diskový prostor pro business critical systémy, které vyžadují neustálou dostupnost a rychlou odezvu, případně vyžadují speciální synchronizaci dat mezi lokalitami.

Data budou podle typu rozdělena do úložišť SSD a SAS (resp. NL-SAS). Služba ČRa Business Cloud nabízí firmám všech velikostí výpočetní výkon a úložiště, tedy infrastrukturu jako službu (IaaS – Infrastructure as a Service) přesně podle jejich aktuálních potřeb a díky architektuře a řešení postaveném ve dvou vzdálených datových centrech i s garantovanou dostupností 99,99 %.

Předmětem vylepšení se stávají současné diskové systémy EMC VNX, které jsou nahrazovány technologií EMC Unity. ČRa nasazují tyto systémy na obě ze svých cloudových lokalit, což zajistí kontinuitu synchronizačních služeb a vysokou dostupnost celého řešení. Přibližně polovina z pořizované kapacity je tvořena SSD disky, které ČRa plánují pro pokrytí současně nejprodávanějšího produkčního uložiště.

Nové technologie vedou nejen k úspoře místa pro datová úložiště, ale přináší i významné úspory elektrické energie – ze současné spotřeby 12 kW klesne na 3 kW.

ČRa do svých cloudových služeb pro firmy a s tím spojených rekonstrukcí datových center (hlavně DC TOWER na pražském Žižkově) pravidelně investují. Kromě navýšení kapacity se při přestavbách klade důraz především na další vylepšování bezpečnostních opatření v podobě biometrických prvků a rovněž i na postupné budování privátních sálů v prostorách vysílačů.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?