Hlavní navigace

Další zase nejmenší konvertibilní notebook

29. 10. 2018

Sdílet

Hliníkové šasi nových počítačů HP Spectre x360 13 a HP Spectre x360 15 bude opět k dostání v matné šedočerné barvě s mědenými prvky, ale také v novém modrém odstínu se světle bronzovými prvky. Důraz firma kladla na funkčnost designu, praktickou novinkou je USB-C port umístěný na pravém zadním zkoseném rohu, který umožní lepší manipulaci s napájecím kabelem.

Novinkou je také oboustranné zkosení hran notebooku, díky kterému ho lze snadněji otevírat. Funkční je i ochranná mřížka reproduktorů – mikrootvory umožňují lepší průchod zvuku tradičně vyladěného společností Bang & Olufsen.

Stejný důraz jako u předchozí generace byl kladen na zabezpečení. Jeho součástí je již známá volitelná funkce HP Sure View – integrovaný soukromý filtr minimalizující pozorovací úhly displeje. Novinkou je však hardwarové tlačítko, které umožňuje vypnutí webkamery.

Výdrž na baterii v případě HP Spectre x360 13 činí až 22,5 hodiny (tedy o 37 % více než u předchozí generace) a v případě HP Spectre x360 15 až 17,5 hodiny.

Menší, třináctipalcový model cílil především na maximální mobilitu, dostal však hardware v čele s nejnovější 8. generací procesorů Intel Core. Patnáctipalcová verze je naopak zatím nejvýkonnější konvertibilní laptop z řady HP Spectre, předchozí generaci výkonem poráží dokonce o celých 20 %. Těží přitom z nově řešeného chlazení, nejnovějších šestijádrových procesorů Intel Core 8. generace a volitelné grafiky Nvidia GeForce GTX 1050Ti.

HP EliteBook x360 1040 G5navazuje na desetiletou tradici portfolia zařízení s označením HP Elite. Jeho hliníkové šasi s anodizovanou povrchovou úpravou ukrývá 14palcový displej v 13palcovém těle. Nejen díky němu prošel náročnými testy odolnosti MIL-STD.

Kromě laptopů přidalo HP další dvě nová zařízení – dokovací monitor a myš. HP EliteDisplay E243d Docking Monitor představuje jednodušší a čistší alternativu k samostatným dokovacím stanicím s jediným USB-A nebo jediným napájecím USB-C kabelem pro přenos dat a videa a dostal také vyskakovací webkameru. Nová myš HP USB Fingerprint Mouse zase umožňuje díky čtečce otisků prstů odemknout počítač s Windows 10 jediným dotykem. Obě řešení mají za cíl především usnadnit práci, zvýšit produktivitu a zároveň posílit zabezpečení.

 

  • HP Spectre x360 13 bude v České republice dostupný v prosinci za cenu začínající na 29 990 Kč.
  • HP Spectre x360 15 bude v České republice dostupný v prosinci za cenu začínající na 47 590 Kč.
  • HP EliteBook x360 1040 bude v České republice dostupný v prosinci za cenu začínající na 34 990 Kč.
  • HP USB Fingerprint Mouse bude v České republice dostupná v únoru za 990 Kč.
  • HP EliteDisplay E243d Docking Monitor bude v České republice dostupný v lednu za 9 990 Kč.
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?