Hlavní navigace

Do prodeje jde televizor Philips se zvukem Bowers & Wilkins

13. 11. 2018

Sdílet

Televizor OLED+ 903 je dostupný v úhlopříčce 55 palců (55OLED903) za 69 990 Kč a v úhlopříčce 65 palců (65OLED903) za 99 990 Kč.

Hlavními znaky modelu jsou podle výrobce:

  • Vylepšený zvuk díky spolupráci se značkou Bowers & Wilkins
  • OLED panely z roku 2018 mají o 10 % vyšší světelný výkon s maximem až 1 000 Nitů
  • Nová druhá generace procesoru P5 Perfect Picture Processing
  • Nová technologie Perfect Natural Reality mění SDR obsah na HDR
  • HDR10+ nabízí optimalizovaný kontrast v každém jednotlivém snímku
  • Android TV poháněný čtyřjádrovým procesorem
  • Podpora Google Assistant po updatu na Android O
  • Spolupracuje s Amazon Alexa po updatu na Android O
  • Třístranný Ambilight opticky rozšiřuje OLED obrazovku

Model kombinuje technologii OLED s druhou generací obrazového procesoru Philips P5 a třístranným Ambilightem. Výsledkem je vlajkový produkt Philips TV. Nový OLED panel nabízí o 10 % vyšší světelný výkon v porovnání s modely z roku 2017 a dosahuje maxima 1000 Nitů.

Vysoký světelný výkon a u OLED panelů tradičně výborné podání černé vytvářejí výjimečný kontrast, který odemyká potenciál obsahu v HDR. TP Vision je jedním ze tří výrobců, který se připojil ke skupině využívající HDR10+ a OLED+ 903 je jedním z prvních modelů Philips, který tento formát podporuje.

Nicméně většina současného obsahu je stále v SDR, a proto Philips přichází s  technologií Perfect Natural Reality. Druhá generace procesoru P5 využívá Perfect Natural Reality k vylepšení kontrastu pomocí inteligentního algoritmu v kooperaci s již existujícími technologiemi.

Perfect Natural Reality průběžně vypočítává, jak zlepšit kvalitu, jas, ostrost a kontrast zdroje, aby se SDR obsah co nejvíce přiblížil HDR.

OLED+ 903 staví na zvukovém systému modelu OLED 803 a navíc využívá znalostí společnosti Bowers & Wilkins a patentovaných technologií. Ve zvukovém systému OLED+ 903 jsou reproduktory Bowers & Wilkins namontované ve speciálním větším a pevnějším krytu.

O basovou složku se starají dva pasivní reproduktory ukryté ve speciální jednotce s dodatečným mřížkováním kvůli odolnější struktuře. Dvojice středo-výškových reproduktorů nejsou v tomto modelu namířené dolů, ale dopředu. Tyto reproduktory jsou také zabudované v novém pevnějším krytu. Slabší výškový reproduktor a tenký středový reproduktor u modelu 803 nahradil u OLED+ 903 19milimetrový titanový výškový reproduktor a středový reproduktor s tkaninou ze skelných vláken. Obojí je uložené v soundbaru, který je integrovanou součástí televizoru.

Bowers & Wilkins také pomáhal u OLED+ 903 optimalizovat funkcionalitu DSP (Digital Sound Proccessing). Zesílení a celkový výkon dosahují výkonu 50 wattů.

Operační systém Android TV u OLED+ 903 pohání čtyřjádrový procesor. Televizor má 16GB rozšiřitelnou paměť. V blízké době se mohou zákazníci těšit na upgrade z verze Androidu N na verzi Android O s novým uživatelským rozhraním a zabudovanou funkcí Google Asistant, která umožňuje ovládat chytrou domácnost pomocí mikrofonu v dálkovém ovladači. Po softwarovém upgradu bude také možné zařadit televizor Philips do ekosystému Amazon Alexa a ovládat tak Philips TV pomocí přístroje s podporou Alexa.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?