Hlavní navigace

Efektivní úložiště pro práci s velkými objemy dat představila společnost EMC

20. 4. 2011

Sdílet

Nová hardwarová platforma Isilon umožňuje vybírat z celé řady konfigurací úložných jednotek, včetně SSD (solid state drive), disků SAS (serial attached SCSI) či SATA (serial ATA), a kombinovat je s globálně koherentní mezipamětí.

Nová verze operačního systému OneFS, která vytváří jediný systém souborů a jediný diskový svazek škálovatelný až na kapacitu 10 petabajtů, přináší celou řadu vylepšení podnikových funkcí, dále zjednodušuje správu velkých objemů dat a optimalizuje interoperabilitu systémů napříč nejrůznějšími datacentry.

Nová hardwarová platforma Isilon je tvořena dvěma produktovými řadami:

  • S200 – S výkonem přes 1,4 milionu operací s NFS a agregovanou propustností více než 85 gigabajtů za sekundu, to vše v jediném systému souborů, představuje řada S200 vhodné řešení pro zrychlení přístupu k velkým objemům dat v aplikacích pro design a simulace, digitální média, finanční analýzu i high performance computing. Dostupných je 13,8 terabajtů (TB) globálně koherentní cache.
  • X200 – S agregovanou propustností více než 30 gigabajtů za sekundu  podle výrobce představuje  tato řada nákladově efektivní rovnováhu mezi propustností a kapacitou pro zpracování velkých objemů dat v prostředích cloud computingu, biotechnologií, internetových služeb a také rozsáhlých virtualizovaných prostředích. Díky široké nabídce konfiguračních možností umožňuje řada X200 podnikům snadno přizpůsobovat jejich řešení tak, aby splňovala jejich jedinečné aplikační požadavky a zároveň snižovala kapitálové investice a maximalizovala návratnost těchto investic.

 

„Objem vytvářeného digitálního obsahu podle odhadů do roku 2020 překročí 35 zetabajtů (44× CAGR, složená roční míra růstu). Počet příslušných IT specialistů ovšem roste pouze 1,4×, a tak poměr se mezi objemem vznikajících dat a počtem odborníků, kteří tato data spravují, neustále zvyšuje,“ říká Dave Reinsel, viceprezident skupiny ve společnosti IDC. „Organizace tak budou ve stále větší míře nuceny zvažovat nasazení tzv. scale-out úložišť, která nabízejí zjednodušenou správu a rychlejší přístup k datům, aby mohly reagovat na nové příležitosti.“

 

Cena řady S200 začíná na úrovni 57 569 USD za uzel, v případě řady X200 je to 27 450 USD za uzel.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?