Hlavní navigace

EMC a Lenovo založily společný podnik pro výrobu pokročilých NAS

7. 1. 2013

Sdílet

Nový společný podnik využije základní aktiva divize EMC Iomega a cílí na zákazníky z řad distribuovaných podniků, vzdálených poboček a malých a středních firem.

 „Lenovo má renomé jedné z nejrychleji rostoucích technologických společností na světě, Iomega je tradičním lídrem v oblasti síťových úložných řešení. Jejich společný podnik tak má všechny předpoklady využít příležitosti k růstu a podnítit inovace na trhu řešení NAS pro malé a střední firmy,“ hodnotí Eric Arcese, prezident a generální ředitel společnosti LenovoEMC.

Portfolio síťových úložišť Iomega zahrnuje stolní i věžové modely a produkty určené k montáži do racků, jejichž kapacita se pohybuje od bezdiskových verzí (0 TB) až po 48 TB. Ted prý nastal čas pro jejich propojení se servery a pracovními stanicemi ThinkServer a ThinkStation nabízené společností Lenovo.

Nový společný podnik společností Lenovo a EMC doplňuje jejich globální strategické partnerství, které zahrnuje rovněž program rozvoje serverové technologie x86 nebo vztah výrobce OEM a distributora pro úložná řešení EMC.

Akcionáři podniku LenovoEMC jsou EMC a Lenovo s tím, že Lenovo drží majoritní podíl. Popsané partnerství ale není pokládáno za zásadní pro příjmy za finanční rok v žádné z obou společností.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?