Hlavní navigace

Eset bude šifrovat disky

16. 11. 2019

Sdílet

Fyzická ztráta nebo krádež zařízení představuje pro firmy vážný problém. Krom nákladů na pořízení nového zařízení, řeší firmy také dopady při případném úniků firemních dat. Nejen, že se vystavují případným postihům pro porušení GDPR, ale únik dat může také negativně ovlivnit obchod, zabezpečení a reputaci celé společnosti.

Rozšíření portfolia Eset o plné šifrování disku Eset Full Disk Encryption (EFDE) umožní IT administrátorům vzdáleně rozmístit, aktivovat a zašifrovat připojená zařízení na jedno kliknutí. Mohou tak zabránit útočníkům, aby zneužili ztracené nebo odcizené zařízení.

Po nasazení EFDE je možné z jedné konzole monitorovat a spravovat stav zašifrovaných dat uložených na firemních zařízeních. Program je dostupný jako přídavná funkce v nejaktuálnější verzi konzolí pro vzdálenou kontrolu Eset Cloud Administrator 1.2 a Eset Security Management Center 7.1. Obě konzole byly nedávno aktualizovány, aby podporovaly funkci Eset Full Disk Encryption.

V rámci průzkumu trhu, který zahrnoval více než 100 firem, zjistila společnost Eset, že 85 % respondentů považuje plné šifrování disku za nejzásadnější funkci, když uvažují o formě šifrování.

Mimoto zpráva společnosti IDC předpovídá, že do roku 2023 poroste trh s produkty na plné šifrování disků stabilně o 1,4 % ročně. Tyto předpovědi vedou Eset k přesvědčení, že firmy se budou více zajímat o ochranu dat a budou se zajímat o produkty, které plné šifrování umožní.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?