Hlavní navigace

Nový firewall Cisco namísto omezování uživatelů sám vyhledává hrozby

8. 3. 2016

Sdílet

Firepower Next-Generation Firewall řady 4100 podle výrobce představuje jejich vůbec první plně integrovaný firewall zaměřený na hrozby. Spolu s ním začala firma nabízet i asistenční službu Security Segmentation Service, která má firmám pomoci zavádět mj. bezpečnostní opatření pro zlepšení souladu s předpisy.

Firepower NGFW například propojuje kontextuální informace o tom, jak uživatelé přistupují k aplikacím, s aktuálními informacemi o hrozbách a s vynucováním pravidel. To urychluje odhalování a potlačování hrozeb.

Produkt je prý také jedním z prvních zařízení se 40Gb ethernetovým připojením v kompaktním provedení pro jednu pozici v racku. Firewall dokáže také na základě přehledu o zranitelnostech, informačních aktivech a hrozbách automatizovat a vylaďovat nastavení bezpečnostních opatření pro rychlé posílení obrany.

Novinka spojuje technologii firewallů a služby pro odhalování hrozeb do jediného řešení. Je založená i na řešeních třetích stran, kdy se umožňuje sdílení bezpečnostních a kontextových informací mezi různými systémy – třeba Radware for Distributed Denial of Service (DDoS).

Podniky tak podle výrobce mohou efektivně propojovat dříve nesourodé informace a díky nim rychleji odhalovat a reagovat na pokročilé útoky bez ohledu na to, kde k nim dojde.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?