Hlavní navigace

Firma HSI se stává součástí Unicornu

4. 4. 2016

Sdílet

Unicorn chce podle svých slov touto akvizicí posílit svoji pozici na trhu řešení pro energetické a telekomunikační společnosti.

HSI podle představitelů obou firem zůstane i nadále samostatná, přičemž získá přístup ke  znalostem a kompetencím specialistů na rozsáhlé informační systémy z Unicornu. Díky propojení vývojových týmů tak prý zákazníci budou moci efektivně využívat geoinformatiky pro svůj byznys.

 „Využití geografických informačních systémů při správě infrastruktury a poskytování služeb v energetice, bankovnictví i obchodě umožňuje nabízet nové typy služeb s vysokou přidanou hodnotou a dosáhnout významných úspor při správě majetku. S příchodem „internetu věcí" bude využívání těchto systémů ještě zásadnější. Akvizice společnosti HSI je proto logickým krokem," vysvětluje koupi Jan Konrád z představenstva Unicornu.

Podle Miroslava Kaňky, jednatele a ředitele HSI, "spojení s Unicorn Systems jim dovolí mj. i oslovit nové trhy v Evropě  trhů a rozšířit oblast zaměření HSI i mimo energetiku a telekomunikace"

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?