Hlavní navigace

Flowmon 11 nabídne chytřejší monitorování a diagnostiku sítí

9. 7. 2020

Sdílet

Aby se firmy dokázaly přizpůsobit stále se měnícím potřebám trhu, urychlují v posledních letech adopci nových trendů jako jsou BYOD, Internet věcí nebo cloud. Kromě neoddiskutovatelných výhod však tyto trendy přináší i nové bezpečností výzvy.

Zejména mezery ve viditelnosti neumožňují firmám, aby si udržely stávající výkonnost také ve svém novém digitálním prostředí. Flowmon 11 tyto nové mezery ve viditelnosti podle výrobce dokáže pokrýt a proaktivně identifikovat a reagovat na problémy s výkonem.

„Flowmon 11 přináší řadu změn, které výrazně vylepšují uživatelskou zkušenost. Ať už se jedná o bezproblémovou instalaci, předdefinované dashboardy nebo snadnou konfiguraci pomocí tzv. Presets,“ tvrdí Petr Špringl, ředitel produktového oddělení a vývoje ve Flowmon Networks.

Připravené dashboardy podle něj nabízí okamžitý vhled s důrazem na to podstatné.  Uživatelé tak mohou snadno a rychle odhalit, analyzovat a vyřešit problémy v síti napříč různými prostředími.

Presets – galérie s předdefinovanými konfiguračními objekty pokrývajícími typické monitorovací potřeby – slibuje jednoduchost, snížení nároků na obsluhu a úsporu času při konfiguraci systému.

Uživatelé si jednoduše zvolí konkrétní Preset, který vystihuje jejich potřeby na monitorování a systém se sám nakonfiguruje tak, aby dostali okamžitý přístup k zásadním informacím, které dramaticky zefektivňují monitorování nových služeb.

Presets přitom odrážejí nejčastější potřeby uživatelů – jako jsou monitorování videokonferenčních služeb, využití VPN, služby SaaS typicky Office 365, G-Suite, sociální sítě, firemní protokoly (DNS, DHCP aj.), šifrovaný provoz a další. Stačí jen vybrat konkrétní případ užití a Flowmon automaticky nastaví odpovídající profily, kapitoly, reporty, widgety a dashboardy.

Další možnosti, které přináší Flowmon 11:

  • Vytvářet dashboardy a reporty kombinující informace z různých modulů (Network Performance Monitoring, bezpečnostní detekce anomálií, Application Performance Monitoring. Získat lze tak přístup ke všem smysluplným informacím napříč celým řešením s možností úplné konfigurace skrze konsolidované reporty.
  • Rozhodovat se na základě fundovaných informací, které přináší nové statusové widgety na bázi semaforu – názorně informující o aktuální kondici infrastruktury a aplikací nebo bezpečnostních incidentů v závislosti na jejich závažnosti.
  • Spravovat multitenantní prostředí (určeno pro MSP) - jedno zařízení může nezávisle monitorovat provoz různých zákazníků, kteří v systému uvidí pouze svá data (jako by zařízení nebylo sdílené).
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?