Hlavní navigace

Hledá Alcatel-Lucent kupce pro svá podniková řešení? Podle Reuters ano.

27. 4. 2011

Sdílet

Prodej by mohl firmě přinést až 1,2 miliardy dolarů, přičemž jako potenciální kupci jsou zmiňovány společnosti Cisco, Hewlett-Packard, Avaya a dokonce i některé investiční firmy jako Gores Group, jež je už vlastníkem organizace Siemens Enterprise Communications (SEN).
Představitelé společnosti Alcatel-Lucent odmítla tyto informace komentovat.

Alcatel-Lucent vznikl spojením francouzského Alcatelu a amerického Lucentu v roce 2006. Analytici vždy označovali konsolidaci těchto dodavatelů za poněkud problematickou; kombinovaná hodnota firmy se dokonce po spojení obou gigantů snížila.

Podíl Alcatel-Lucentu na celosvětovém trhu s ethernetovými přepínacími technologiemi podle zprávy společnosti Dell'Oro Group činil za poslední tři roky přibližně 1,5 % z celkových 18,7 miliardy dolarů, což jej řadilo na osmé až deváté místo. Trhu dominuje Cisco se 70% podílem následované firmou HP (10 %).

V případě trhu s podnikovou telefonií měl vloni Alcatel-Lucent podíl téměř 9 % (z celkových 12 miliard dolarů) což jej podle analytiků Dell'Oro Group řadí na čtvrté místo. Meziročně je to však o jeden procentní bod méně. Segmentu vévodí Avaya a Cisco.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?