Hlavní navigace

HP má novou generaci firemních počítačů

17. 2. 2018

Sdílet

Mezi předsatveným hardwarem je například nejprodávanější firemní počítač řady HP EliteBook 800 a mobilní pracovní stanice HP ZBook 14u/15u, které nově dostaly několik prémiových funkcí. Podle výrobce jde o nejbezpečnější a nejlépe spravovatelná zařízení na světě a spolu s úplně novou dokovací stanicí HP Thunderbolt Dock G2 a rozšířeným portfoliem čtyř nových monitorů HP s rozlišením 4K.

„Svět práce se změnil a dřívější běžná korporátní zařízení už potřebám moderních pracovníků především z generací X až Z nestačí,“ řekl Benoit Bonnafy, viceprezident Business Personal Systems EMEA z HP Inc.

Moderní pracovník dnes vyžaduje větší flexibilitu - 62 % lidí už pracuje z více než jednoho místa a 81 % pracuje i ve svém volném čase.

Jak postupně mizí hranice tradičních pracovišť, vzrůstá také důležitost zabezpečení. Téměř 70 % firem ohlásilo v uplynulých dvou letech napadení laptopů, což jasně ukazuje, jak je potřebné silné zabezpečení, které zaručí neustálou ochranu a odolnost v případě útoku. Zároveň se však rozvíjejí nové způsoby spolupráce, a tak jsou potřeba i inovativní nástroje, které to usnadní. PC je přitom v samotném jádru těchto změn, neboť laptopy jsou dnes nejčastěji využívaná zařízení při mítincích nebo společných projektech.

Všechna nová zařízení dostala design HP, který byl dosud spojen pouze s řadou počítačů HP EliteBook 1000. Řada HP EliteBook 800 a také pracovní stanice HP ZBook 14u/15u jsou první byznysové notebooky na světě, které dostaly ultra jasný displej schopný automaticky se přizpůsobovat měnícím se světelným podmínkám.

Notebooky řady HP EliteBook 800 i model HP ZBook 14u/15u dostaly také jako první na světě vnější mikrofon s redukcí šumu, který v individuálním módu potlačuje rušivé okolní zvuky a v konferenčním módu naopak zdůrazňuje snímání hlasů ze všech stran. Dále mají také klávesnici HP Premium Collaboration Keyboard s vestavěnými klávesami pro ovládání hovorů a funkci HP PhoneWise, jediné řešení pro Windows umožňující psát zprávy a telefonovat z PC do zařízení běžících na iOS a Androidu.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?