Hlavní navigace

HP ProLiant Gen8 usnadní přechod do cloudu

2. 10. 2012

Sdílet

hp-proliant-bl660cČtyřsoketové servery HP ProLiant BL660c a DL560 Gen8 jsou postaveny na architektuře HP ProActive Insight. Díky vysoce automatizovaným procesům a nepřetržité kontrole stavu systému výrazně snižují čas potřebný na údržbu.

Díky čtyřsoketové technologii mohou společnosti dosáhnout snížení emisí souvisejících s provozem serverů v datovém centru. Server HP ProLiant DL560 Gen8 přináší kompaktní a prostorově úsporné čtyřsoketové řešení v provedení 2U.

Výkon a kompaktní provedení s novými možnostmi
Servery HP ProLiant BL660c a HP ProLiant DL560 Gen8 byly vyvinuty s cílem poskytnout vyšší výkon v komplexních virtualizovaných prostředích. Organizace díky nim mohou rychleji přistupovat k datům, optimalizovat systém pro náročnější úlohy a přidat více virtuální strojů v rámci každého serveru.

Nové servery HP ProLiant BL660c a HP ProLiant DL560 Gen8 mimo jiné nabízejí:

  • Vylepšený storage výkon při práci se soubory díky první integrované technologii PCIe 3.0, která přináší dvojnásobnou vstupně/výstupní propustnost a až šestkrát vyšší výkon oproti předchozí generaci.
  • Rozšířenou podporu VM s novým paměťovým návrhem, který má pětkrát vyšší hustotu oproti konkurenčním nabídkám a ve srovnání s předchozími generacemi pracuje s podstatně nižší latencí.
  • Až o 50 % vyšší paměťový výkon, než konkurenční nabídky. Umožňuje tak konsolidovat více virtuálních aplikací v rámci menšího počtu serverů.


Nové servery HP nabízejí zákazníkům kompromis mezi cenou a hustotou. Serverové novinky HP si vybrala například společnost ZTE Corporation, jeden z největších celosvětových výrobců chytrých telefonů, která potřebovala výrazně rozšířit své paměťové kapacity a zlepšit přizpůsobitelnost tradičních datových center.

„Potřebovali jsme modernizovat naše datová centra, abychom udrželi krok s rychlým obchodním růstem a zajistili našim zákazníkům ve více než 140 zemích světa nepřetržité služby,“ řekl Yu Yuan, produktový manažer ZTE Corporation. „Vybrali jsme si server HP ProLiant DL 560 Gen8 namísto jiných konkurenčních řešení, protože nabízí vyšší hustotu virtuálních strojů a minimalizuje tak prostorové i cenové nároky. Navíc poskytuje vyšší výkon, který nám umožnil vyvinout platformu pro nasazení privátního cloudu.“

Založeno na architektuře HP Proactive Insight
Servery HP ProLiant Gen8 určují nový směr v oblasti výkonu i ekonomiky datových center díky využití architektury HP ProActive Insight. Nové čtyřsoketové servery nabízí jedinečnou automatizaci celého svého životního cyklu. Přímé propojení s portálem HP Insight Online urychluje řešení problémů a snižuje délku neplánovaných výpadků.

Pokročilé technologie v serverech HP ProLiant Gen8 byly testovány v reálných datových centrech. Vývoj zohlednil i 150 návrhů zákazníků, aby odstranil více běžných serverových problémů, způsobujících chyby, výpadky či ztrátu dat.

Cena a dostupnost
Servery HP ProLiant DL560 Gen8 a HP ProLiant BL660c Gen8 jsou již celosvětově dostupné za cenu od 5 912 USD (114 tisíc korun), resp. 7 970 USD (154 tisíc korun).

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?