Hlavní navigace

HTC Vive Focus přichází s komplexním firemním software

15. 11. 2018

Sdílet

HTC zahájila prodej VR headsetu HTC Vive Focus pro firemní zákazníky na českém a slovenském trhu. HTC Vive Focus disponuje 6-DOF sledováním pohybu ve world-scale měřítku, jemnými displeji s rozlišením 2880 x 1600 a zorným polem 110°.

Mobilita, výkon čipsetu Snapdragon 835 a výdrž tři hodiny na jedno nabití dělají z HTC Vive Focus nástroj pro vzdálenou spolupráci i VR prezentace v terénu.

„Vive využíváme v koncernu Volkswagen ke zlepšení našich interních procesů a jsme z něj nadšeni. Od nasazení virtuální reality jsme zaznamenali zrychlení a zefektivnění našich projektů. Těšíme se na posun, který nám Vive Focus a platforma Vive Wave umožní,“ řekl manažer oddělení inovací koncernu Volkswagen Dennis Abmeier.

HTC Vive Focus je dostupný pro firemní zákazníky za cenu přibližně 14 966 Kč.

Společnost představila také otevřenou platformu Vive Wave VR SDK, která slouží jako základ pro tvorbu VR zážitků pro mobilní headsety. Momentálně je dostupná nejen v HTC Vive Focus, ale například také v headsetech Pico V2 a Shadow VR.

Platforma nabízí nejen solidní základ pro vývojáře aplikací, ale také propojení s obchodem Viveport. Vive Wave tak umožňuje tvorbu aplikací pro široké publikum bez ohledu na uživatelské zařízení. Od prvního představení platformy vyjádřilo podporu již 15 společností vyvíjejících vlastní HW.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?