Hlavní navigace

Huawei už je třetím největším výrobcem smartphonů, a prodeje stále rostou

29. 10. 2015

Sdílet

Celkový počet dodaných smartphonů Huawei za poslední tři měsíce (do 30. září 2015) dosáhl 27,4 milionu kusů. To představuje 63% meziroční nárůst. Pro srovnání, v celém odvětví je pro rok 2015 očekáván meziroční růst 9,3 %.

"Jsme přesvědčeni, že tímto tempem dokážeme do konce roku dosáhnout našeho cíle 100 milionů dodaných přístrojů,“ řekl Richard Yu, CEO Huawei Consumer BG.

Dodávky chytrých telefonů Huawei v Evropě vzrostly meziročně o 98 %, v regionech Středního východu a v Africe o 70 %. Divize consumer BG se těší značnému úspěchu také na domácím (čínském) trhu, kde hlásí meziroční nárůst dodávek o 81 %.

Konkrétní výsledky Huawei v oblasti prémiových chytrých telefonů poukazují na stále rostoucí zájem uživatelů. Od uvedení na trh dosáhly dodávky smartphonů Mate 7 šesti a půl milionu kusů, P7 sedmi a půl milionu kusů a P8 čtyř milionů kusů.

Vysoká poptávka po chytrých telefonech střední a nejvyšší třídy je patrná také v Evropě. Například ve Španělsku zařízení Huawei pokrývají 12,4 % trhu se smartphony a 45,7 % trhu s high-end zařízeními (v cenové relaci 400 – 500 EUR). Značné úspěchy zaznamenává Huawei také v Itálii, kde si drží 10,9 % trhu chytrých telefonů a 27,9 % trhu high-end zařízení.

Podle nedávné zprávy agentury GFK se společnost Huawei v období od ledna do srpna roku 2015 umístila mezi třemi největšími světovými výrobci smartphonů, a to s tržním podílem 9,5 %.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?