Hlavní navigace

ICT Unie a Úřad průmyslového vlastnictví chtějí vylepšit konkurenceschopnost Česka

16. 1. 2012

Sdílet

ICT Unie a ÚPV budou aktivně spolupracovat na rozvoji a podpoře podnikání zejména malých a středních podniků, a to prostřednictvím využívání systému ochrany práv průmyslového vlastnictví v kontextu s podporou inovací a uplatňováním výsledků výzkumu a vývoje v praxi.
Zároveň budou podle svých slov propagovat oblasti duševního vlastnictví, vyměňovat si informace a zkušenosti o právním rámci regulujícím podporu podnikání a investic v ČR i dalších zemích světa. Oba subjekty se společnými silami budou podílet na organizaci seminářů a konferencí, zajišťovat informační a propagační podporu na vybraných veletrzích, asistovat při plánování průmyslově právní a obchodní strategie či zprostředkovávat specializované poradenství podnikům.
Úřad průmyslového vlastnictví usiluje především o zvýšení povědomí o patentovém systému mezi podnikateli, kteří o patentech a jejich výhodách pro efektivní podnikání zatím mnoho nevědí. „Naším klíčovým úkolem je účinněji informovat veřejnost o způsobech využití systému ochrany průmyslového vlastnictví a poskytovat komplexní a zejména lehce dosažitelné a srozumitelné průmyslově právní informace,“ doplňuje předseda Úřadu průmyslového vlastnictví Josef Kratochvíl.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?