Hlavní navigace

In-memory platforma SAP Hana nově i jako služba

26. 6. 2013

Sdílet

Kritické podnikové systémy ERP, CRM, NetWeaver Business Warehouse a řadu další aplikací poskytuje SAP tak nyní i v podobě řízené cloudové služby s obrovskou (petabajtovou) škálovatelností, což zákazníkům dává možnost rychleji začít využívat všech přínosů tohoto řešení, navíc s nízkými celkovými náklady na vlastnictví (TCO) a flexibilitou.

SAP plánuje dodávání Hana Enterprise Cloud spolu se svými partnery v rámci open + us strategie. SAP také upraví tuto strategii otevřeného systému partnerů tak, aby nabídka byla k dispozici prostřednictvím poskytovatelů řízených (managed) služeb – a to jak z jejich vlastních datových center, tak i z datových center SAP po celém světě.

SAP doporučuje zákazníkům několik jednoduchých kroků, umožňujících rychle začít využívat výhod nové platformy. Nejprve je třeba mít od SAP nebo jejích partnerů softwarové licence na produkty jako je Business Suite, Hana a NetWeaver Business Warehouse a nové aplikace postavené na Hana.

Poté je prý vhodné provést konzultace s experty z organizace SAP Services – každá společnost totiž funguje ve specifickém prostředí, pracuje s určitými daty a aplikacemi. Odborníci poradí, u jakých řešení je nejvýhodnější převést je na cloudovou platformu.

Po tomto rozhodnutí poskytne SAP Services i služby související s provedením migrace. Nakonec zákazníci začnou na bázi měsíčního předplatného využívat službu Hana Enterprise Cloud; cena přitom závisí především na rozsahu zpracovávaných dat a používaných aplikací.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?