Hlavní navigace

Intel Core vPro 3G: Vyšší zabezpečení i výkon

16. 5. 2012

Sdílet

Intel Core i7 vProVylepšení procesorové technologie přinese větší bezpečnost a podpoří novou vlnu inovace v oblasti inteligentních systémů. Nové schopnosti integrují bezpečnostní prvky na každé úrovni, a to včetně samotného křemíkového čipu, aniž by toto zabezpečení jakkoli negativně ovlivňovalo výkon. Softwarové inovace umožní IT manažerům nastavit a nakonfigurovat systémy během několika minut a okamžitě implementovat zajímavá řešení. Vedle toho nabídne nová technologie lepší grafiku a možnosti správy, díky čemuž urychlí přechod na nové, inteligentní systémy v maloobchodu, průmyslu i zdravotnictví.

„Třetí generace procesorové technologie Intel Core vPro představuje pro Intel cestu do nové éry, v níž společnost nabídne komplexní výpočetní řešení pro firmy; taková řešení, jež firemním uživatelům umožní vypořádat se s bezpečnostními hrozbami a zároveň nabídnou flexibilitu a velikosti, které uživatelé vyžadují,” prohlásil Rick Echevarria, viceprezident Intel Architecture Group a generální manažer Business Client Platform Division.

Integrované zabezpečení
Jako obranu proti ztrátě identity vytvořila společnost Intel technologii Intel Identity Protection s infrastrukturou veřejného klíče. Tato technologie je integrována přímo do procesorů Intel Core vPro. Poskytuje novou vrstvu ověření identity, jež bude zabudována přímo do PC a umožní webovým stránkám nebo firemní síti ověřit, zda se skutečně přihlašuje legitimní uživatel a zda tak činí z důvěryhodného počítače. Toto ověření probíhá prostřednictvím soukromého klíče uloženého ve firmwaru počítače. Společnost Intel na vývoji tohoto řešení spolupracovala s renomovanými poskytovateli bezpečnostních řešení, jako jsou Feitian, InfoSERVER, Symantec a VASCO. Společně bylo vyvinuto řešení, které nabídne nejdokonalejší ochranu uživatelovy identity.

Posílené zabezpečení nabízené platformou Intel Core vPro a McAfee zahrnuje nástroje jako ePO Deep Command a umožňuje bezpečnou výměnu dat napříč propojenými ekosystémy například ve zdravotnictví, kde si lékařské ordinace mohou vyměňovat citlivé informace s laboratořemi a nemocnicemi.

Vzdálená správa a automatizace
Rodina procesorů Intel Core vPro obsahuje i technologii Intel Active Management, která umožňuje vzdálené řešení technických problémů. Mohou ji používat firmy v řadě odvětví a dosahovat tak úspory energie, vzdálené správy a kontroly inventáře. Například prodejci používající automaty, digitální návěstí nebo jiná inteligentní zařízení mohou vzdáleně diagnostikovat a řešit problémy, aniž by bylo nutné přerušovat provoz.

Procesory Intel Core třetí generace najdou použití i v průmyslu, neboť lze různé funkce automaticky zařazovat na jednu platformu, a tak dosahovat podstatně vyšší efektivity při správě systémů. Jakmile budou všechna zařízení propojena, lze snadno sbírat data v reálném čase, tato data posléze diagnostikovat a na základě diagnóz provádět prediktivní údržbu.

Inteligentní výkon
Procesory Intel Core vPro třetí generace nabízejí lepší uživatelský komfort ve všech oblastech, včetně používání obchodních informací a big dat. Nabízejí podstatně vyšší výkon, což umožní rychlejší práci běžných i specializovaných aplikací.

Vedle toho třetí generace procesorů Intel Core vPro nabídne významné navýšení výpočetního výkonu, multimediálních schopností a grafiky. Například podpora až tří nezávislých displejů umožňuje digitálnímu návěstí z jednoho systému obsluhovat více obrazovek. Díky funkcím jako Intel Quick Syn Vide a Intel Clear Video HD Technology mohou diagnostické systémy v lékařství konvertovat a zpracovávat digitální snímky a video podstatně rychleji, což umožní vypracování rychlejší a přesnější diagnózy. Technologie umožňuje rovněž pořádat videokonference ve vysokém rozlišení.

Díky nárůstu výpočetního výkonu je možné provozovat analytické aplikace pracující v reálném čase, jako je například Intel Audience Impression Metrics Suite. Intel AIM Suite je detekční technologie navržená pro digitální návěstí a maloobchodní řešení, u nichž je zapotřebí okamžitého měření a přizpůsobení obsahu.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?