Hlavní navigace

Invea-Tech rozdělí svůj byznys do dvou nových firem

22. 9. 2015

Sdílet

Cílem rozdělení je podle představitelů firmy umožnit rychlejší rozvoj obou produktových linií na globálním trhu.

Invea-Tech vznikla v roce 2007 jako technologický start-up Masarykovy univerzity a Vysokého učení technického v Brně. „Z malého týmu se nám během několika let podařilo vytvořit stabilní a rychle rostoucí společnost. Zároveň bylo čím dál zřejmější, že další rozvoj našich dvou produktových linií na světovém trhu vyžaduje vlastní strategie, cílené investice a volnou ruku pro efektivnější realizaci obchodních záměrů. Jejich osamostatnění je proto pro nás logickým krokem,“ vysvětluje Rostislav Vocilka, ředitel společnosti Invea-Tech.

Podle Vocilky disponují obě oblasti vlastními produkty s různým obchodním cyklem, cílí na jiné zákazníky a čelí jiným tržním příležitostem.

Složení týmů a většina kontaktních údajů zůstává beze změny. „Pro naše partnery a zákazníky se rozdělením Invea-Tech nic nemění,“ tvrdí Petr Špringl, obchodní ředitel řešení Flowmon pro Českou republiku. „Smlouvy i doposud platné podmínky zůstávají beze změn a automaticky přechází v rámci projektu štěpení,“ dodal Špringl.

Obě společnosti zároveň pracují na tvorbě nových identit, které mají zjednodušit komunikaci obou značek na trhu a zvýšit jejich marketingovou sílu.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?