Hlavní navigace

IT řešení all-in-one pro menší podniky představil Zyxel

30. 4. 2016

Sdílet

Řada SBG (konkrétně modely SBG3300-N, N-SBG3500 a SBG3600-N) v sobě podle výrobce spojují všechny klíčové vlastnosti potřebné pro řešení multifunkční sítě.

Disponují multi-WAN konektivitou s vyrovnáváním datové zátěže a podporou záložního připojení. Navíc zahrnují integrovaný Wi-Fi kontrolér pro až deset přístupových bodů.

Brána SBG3600-N poskytuje různá rozhraní WAN včetně LTE, DSL, optických kabelů a gigabitového Ethernetu. Díky vyrovnávání datové zátěže a podpoře záložního připojení mezi více WAN, se prý maximalizuje stabilita spojení pro kritické aplikace.

Modely SBG3500-N a SBG3600-N mají rovněž funkce VDSL2/ADSL2+ bonding a duální Ethernet WAN. V případě dostupnosti měděných kabelů tak mohou operátoři funkci VDSL2/ADSL2+ bonding využít ke zvýšení rychlosti i ke zlepšení kvality služeb pro ty, kteří se nacházejí daleko od brány, a to díky dostatečné šířce pásma bez ohledu na danou vzdálenost.

Pokud firma preferuje optické rozvody, brána SBG3600-N podle výrobce dokáže přes rozhraní Small Form Pluggable (SFP) připojit optický Ethernet na vzdálenosti podstatně větší než v případě gigabitových sítí. Nebo se může jednoduše propojit s dalšími zařízeními Ethernet WAN.

Kromě klasických řešení pro obranu proti škodlivým hrozbám nabízí nová brána Zyxelu také podporu pro VPN (Virtual Private Network) připojení malých a středních podniků k pobočkám či vzdáleným zaměstnancům.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?