Hlavní navigace

Je tu nová verze IBM SPSS Statistics 26

12. 9. 2019

Sdílet

Velkým přínosem nové verze 26 je bezpochyby kvantilová regrese a rozšíření možností ROC Analýzy. Došlo k vylepšení Bayesovské statistiky. Konkrétně se jedná o vylepšení procedur One Sample Binomial a One Sample Poisson, kde už není potřeba zadávat apriorní parametry rozdělení pro nulovou hypotézu. Dále v rámci Bayesovské statistiky vznikla nová procedura One-way Repeated Measires ANOVA, která slouží pro opakovaná měření.

Další novinky se týkají Syntaxe GENLINMIXED, kde přibyly nové typy kovariance pro náhodné efekty, pro opakovaná měření, dále Kenward – Rogerovi stupně volnosti a volba KRONECKER_MEASURES pro specifikace seznamu proměnných. V Syntax MIXED přibyly Kroneckerovy typy kovariance.

IBM SPSS Statistics je k dispozici ve třech výhodných balíčcích – Standard, Professional a Premium, který obsahuje všechny moduly. Tyto balíčky jsou výhodnější než nákup jednotlivých modulů, ale sestavu si samozřejmě můžete poskládat dle svých představ. Novou verzi IBM SPSS Statistics 26 je možné získat kontaktováním společnosti Acrea.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?