Hlavní navigace

K2 ukázalo novou verzi ERP systému K2 gaia

1. 12. 2020

Sdílet

„V dnešní době každá firma produkuje desítky nových dokumentů denně, které je potřeba někam archivovat, sdílet mezi uživateli, a především řídit oprávnění k nim. V těchto dokumentech potřebujete vyhledávat nebo také řídit proces tvorby takového dokumentu,“ nastiňuje využití nového modulu DMS šéf vývoje K2 Tomáš Szkandera.

Systém správy dokumentů dá řád firemním dokumentům. S pomocí tohoto modulu je všechny uložíte do databáze a nastavíte jim přístupová práva, vysvětluje Szkandera. Systém tak eviduje každou změnu dokumentů a je tak vidět, která verze je aktuálně je platná. To se hodí především ve chvíli, kdy na něm pracuje více lidí. V dokumentech je také možné vyhledávat nebo řídit jejich tvorbu pomocí K2 workflow.

„Nový modul je plně integrován s workflow a ostatními moduly v rámci systému K2. Stal se tak posledním kamínkem do mozaiky funkcí, které firmy v rámci digitální transformace nezbytně potřebují,“ komentuje novinku ředitel společnosti K2 Petr Schaffartzik.

Webové K2 zase umožňuje práci s informačním systémem na jakémkoliv zařízení i mimo kancelář. S přístupem ke klíčovému podnikovému softwaru po internetu úzce souvisí také vylepšení v oblasti bezpečnosti. Ať už jde o dvoufaktorové ověřování známé například z internetového bankovnictví, nebo nová nastavení politiky hesla pro jednotlivé uživatelské role v informačním systému.

Vylepšení se dočkal také K2 e-shop, který představuje platformu pro tvorbu B2B i B2C portálů řízených přímo samotným firemním ERP systémem. Nově je možné tvořit uživatelsky přívětivé URL adresy, definovat virtuální kategorie pro optimalizaci pro vyhledávače, a hlavně využít při vyhledávání na e-shopu moderní technologii ElasticSearch, která zákazníkům nabízí efektivní a přesné vyhledávání, včetně skloňování slov.

Vylepšení se dočkalo také samotné jádro ERP systému K2. Nově je celý informační systém přeložen do angličtiny, a to včetně pojmenování všech databázových polí a tabulek. Tato změna, společně s nově připadnou podporou méně obvyklých znakových sad, jako třeba ruské azbuky nebo čínské abecedy, firmám otevírá možnosti jednoduché expanze na zajímavé zahraniční trhy.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?