Hlavní navigace

Kaspersky Internet Security nově dostupný ve verzi 2016

16. 9. 2015

Sdílet

Součástí produktu jsou aktualizované technologie zajišťující ochranu uživatelů při jakékoliv on-line činnosti bez ohledu na to, zda používají platformu Windows, OS X nebo Android.

Například sociální sítě a reklamní či analytické agentury často požadují informace o online aktivitách uživatele, jako je například poloha či historie vyhledávání. Tato data získávají prostřednictvím prohlížeče, přeprodávají je a používají je k zobrazování kontextové reklamy.

Anonymní režim prohlížeče odstraní tyto informace z internetového provozu s pomocí paginu Kaspersky, který je dostupný pro Mozilla Firefox, Internet Explorer a Google Chrome, a nahlásí uživateli jakékoliv zablokované žádosti.

Tato technologie se podle výrobce odlišuje od ostatních nástrojů integrovaných do prohlížečů tím, že nezajišťuje jen prevenci před identifikací skrze soubory cookie či zobrazování varovných stránek, ale zaručuje, že data, která by vedla ke sledování uživatele, neopustí zařízení.

Funkce Change Control detekuje jakékoliv pokusy o provedení změn, nahlásí je uživateli a požádá o výslovné povolení procesu, nebo ho zablokuje.

Aktualizovaný nástroj Privacy Cleaner zase s odstraněním veškerých stop po aktivitách uživatele z počítačů s OS Windows, a to včetně historie vyhledávání či seznamu posledních otevřených dokumentů.

Funkce Webcam Protection zabrání zachycení snímků z webkamery, upozorní uživatele na přístup z legitimní aplikace a poskytne možnost zablokovat veškerý přístup ke kameře.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?