Hlavní navigace

Kaspersky odhalí hacknutí webové kamery či zranitelné Wi-Fi

17. 9. 2014

Sdílet

Novinka obsahuje řadu nových technologií, které zlepšují úroveň ochrany před šifrovacím malwarem, zabraňují sledování uživatele webkamerou a ochraňují před riziky připojení k zranitelným Wi-Fi sítím.

Například funkce Webcam Protection proto monitoruje aplikace snažící se o připojení k webkameře, varuje před pokusy o přístup a v případě potřeby jej zablokuje (u Windows).

Modul System Watcher zase analyzuje všechny procesy spuštěné v operačním systému a obsahuje také funkci zálohování dat. Pokud odhalí podezřelý program pokoušející se změnit uživatelská data, okamžitě vytvoří zálohu souboru, kterou není možné změnit. Pokud další sledování naznačí, že daný program byl škodlivý, veškeré změny budou vráceny zpět (funguje u OS Windows).

A modul Wi-Fi Security Notification ověřuje přístupové body Wi-Fi a upozorňuje uživatele na možné hrozby – jako například zranitelné síťové připojení nebo přenos nezabezpečeného hesla na internetu.

Další funkce Internet Security – Multi-Device 2015 podle výrobce:

  • Vylepšení ochrany peněžních transakcí Safe Money. Ta nově blokuje přístup aplikací třetích stran do schránky webového prohlížeče, která může dočasně obsahovat citlivá data (například kopie přihlašovacích údajů). Safe Money nadále chrání před odezíráním obrazovky, škodlivými rozšířeními prohlížeče a dalšími potenciálně rizikovými doplňky (u Windows).
  • Pro uživatele placených Wi-Fi sítí a 3G či LTE připojení řešení obsahuje funkci Cost-Aware Networking, která snižuje množství dat odeslaných přístrojem přes internet (platí pro Windows 8 a výše).
  • Vylepšení technologie anti-phishingového modulu chránícího před nechtěnými škodlivými stránkami v oblasti analýzy textu, obrázků a odkazů.
  • Hlavní menu a rozhraní jsou nyní jednotné ve všech produktech. Uživatelé tak mohou ovládat zabezpečení snadněji – ať už jsou jejich platformy, verze produktů či zařízení jakékoliv. Kaspersky Lab také zlepšila efektivitu a snížila nároky na systémové zdroje bez vlivu na výkon operačního systému nebo úroveň zabezpečení.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?