Hlavní navigace

Kiekert-CS sází na cloudovou infrastrukturu

6. 3. 2014

Sdílet

Společnost Kiekert-CS, která se zaměřuje na výrobu zámků do automobilů, má za sebou úspěšnou instalaci první fáze architektury VENA společnosti Avaya ve svém výrobním závodě v Přelouči. Jedná se o síťové řešení na bázi virtualizace umožňující vytvořit efektivní cloudovou infrastrukturu.

Avaya je v této oblasti světovým lídrem, momentálně mimo jiné dodávala síťová řešení a telekomunikační zařízení pro ZOH v Soči. Zakázku pro Kiekert měl na starosti její implementační partner, kterým je česká společnost Infinity.

Zámek KiekertV centru sítě, kterou technici Infinity vystavěli v průběhu posledních 6 měsíců, jsou použity dva síťové přepínače Virtual Services Platform 7000 nakonfigurované v režimu clusteru. Na ně je pomocí tzv. dual-homingu napojena sada stohů prvků řady Ethernet Routing Switch 4800. Páteřní spoje (pro uzly s vyšším množstvím uživatelů) mají v této síti přenosovou kapacitu 10 gigabitů, v ostatních rozvaděčích jsou použity spoje gigabitové.

I přesto, že je topologie propojení každého páteřního přepínače s centrálními přepínači trojúhelníková, není v tomto řešení používán protokol Spanning Tree. Řízení provozu totiž zajišťuje clusterová technologie páteřních přepínačů. To má dva zásadní příznivé efekty:

  • oba spoje jsou aktivní (v případě STP je jeden spoj vždy blokovaný),
  • v případě výpadku některého páteřního prvku nebo jedné trasy k připojovacím prvkům je konvergence významně rychlejší než v případě STP i RSTP (Rapid Spanning Tree Protocol).

Aktuální řešení je také předpřipraveno na zavedení technologie SPB (Short Path Bridging), která zjednoduší správu sítě při zachování výše uvedených výhod.

„Se síťovým řešením od společnosti Avaya, které u nás implementovala Infinity, máme velmi dobrou zkušenost. Přechod na architekturu VENA byl pro nás logickým krokem pro udržení maximálně bezpečné, funkční a efektivní infrastruktury,“ řekl Dušan Herbs z oddělení IT společnosti Kiekert-CS.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?