Hlavní navigace

Microsoft přidal nové funkce do Office Web Apps

1. 10. 2011

Sdílet

Novinky se týkají webových aplikací Excel Web App a OneNote Web App. On-line verze kancelářské aplikace Excel nově umožňuje tisknout obsah dokumentu přímo z webové aplikace. Přibyly také funkce pro sloučení buněk a jejich automatické zarovnání. Po stisknutí pravého tlačítka myši na buňku se také nově v kontextovém menu objevily funkce pro zkopírování, vyjmutí a vložení. Novinkou v aplikaci OneNote Web App je podpora zobrazení obsahu, který byl vytvořen funkcí pro psaní inkoustem buď myší na počítači nebo perem či prstem na tabletovém zařízení.

Microsoft představil českou verzi webových aplikací Office Web Apps v loňském roce. Uživatelům umožňují přistupovat ke svým dokumentům, upravovat je a sdílet s ostatními odkudkoliv, kde je k dispozici připojení k internetu a prohlížeč. Používat je tak mohou jak uživatelé PC, tak Maců, tabletů nebo chytrých mobilních telefonů.

Uživatelé, kteří si chtějí webové aplikace Office Web Apps vyzkoušet, je mohou získat zdarma například registrací do služeb www.hotmail.cz nebo www.skydrive.cz.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?