Hlavní navigace

Mobilní Sejf chce nahradit mince

6. 11. 2013

Sdílet

Aplikace se zaměřuje na situace a místa, kde se běžně platí hotovostí, především mincemi. Jde o drobné platby za jízdné nebo parkovné, které nelze uskutečnit platební kartou. Zatím tak nyní mohou platit cestující či řidiči v 15 městech České republiky. Počet míst však bude růst, pro dopravní podniky a provozovatele parkovacích ploch je totiž Sejf výhodnější než placení pomocí SMS.

Uživatelé Sejfu už nemusejí hledat informaci o tom, kam a jaký kód mají zaslat. Platba v Sejfu je pohodlnější díky praktickému využití nativních funkcí smartphonů, například geolokace. Přístroj zjistí polohu v daném městě a nabídne relevantní tarify jízdného nebo parkovného. K pořízení parkovacího lístku nebo jízdenky, která je uživateli doručena do Sejfu, pak stačí pouhá tři kliknutí.

Sejf také přináší alternativu k DMS. Dárcovský příspěvek nadacím a charitativním organizacím lze odeslat v libovolné částce, která nepřesáhne 3 000 korun. Nadace dostane peníze okamžitě. „Dárci si sami zvolí výši daru a následně mohou být informováni o tom, jak byl jejich příspěvek využit. Předpokládám, že to bude inspirovat další lidi k podpoře,“ řekla ředitelka české pobočky UNICEF Pavla Gomba.

Sejf splňuje přísná bezpečnostní kritéria a je patentován pro český trh. Pohyb elektronických peněz podléhá dozoru ČNB.

Partnery projektu se staly finanční instituce jako ČSOB nebo MasterCard, přes jejichž platební metody mohou uživatelé peníze do Sejfu vkládat. „Digitální peněženka MasterCard Mobile nabízí široké možnosti použití a lze ji jednoduše integrovat do mobilních aplikací,“ vysvětluje generální ředitel MasterCard ČR a SR Miroslav Lukeš.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?